Марсел Хиршер да се снима и с дърдонките на риса! Стига Тома Белев да го пусне в Банско

47583217_384155565726717_3960579152866017263_n

От 23-и до 25-и февруари Банско ще бъде домакин на три старта от Световната купа по ски! Само още 4 от хилядите зимни курорти по света могат да се похвалят с нещо подобно тази година.

Което автоматически изстрелва Банско в ски-космоса. Откъдето го сваляме сами. Целим го със зелени гнилочи. За да си падне при нас, в блатото. В други държави, ако имаха „Банско – домакин на Световна купа“, щяха да го превърнат в златна кокошка. И тя да снася яйца целогдишно.

Ние й резнахме главата. За да си направи с нея курбан бандата на Тома Белев. Тъп народ е този, който след като опече Златната рибка, сега свари и Златната кокошка. И заслужава съдбата си.

В края на февруари в Банско ще дойдат 50 топ-скиори. Сред тях са и едни от най-големите спортисти на планетата. И естествено №1 на десетилетието, човекът, когото „Евроспорт“ обяви за Шампион на шампионите, оставяйки зад него Джокович, Хмилтън и всички останали – Марсел Хиршер. Той е следван от над 1 милион души в различните социални мрежи. Колегите му в Белия керван – от още 8-9 милиона.

Световните фирми плащат луди пари за такъв таргет. Тези хора ще качват снмки от Банско, ще показват България на 10 милиона фенове на ски-спорта. И от това как ще я покажат, зависи туристическия поток в следващите години у нас. От това, а не от рекламните таксита в Чикаго, дето Николина Ангелкова облепи с винили. От тези хора зависи дали 300-те милиона годишно от зимен туризъм, ще станат 400!?

И какво ще качат тези шампиони в Инстаграм, във Фейсбук? Снимки от километричната опашка на лифта в Банско? Или от 13-те протестиращи грантояди, заради които повече в България такива състезания няма да има!? А може да щракнат и хилядите, ангажирани с бизнеса в Банско, които не реват, а вият, че заради решението на съда фалитът пристига със скоростта на Кирил Десподов.

Защо пък да не си направят селфи и с дърдонките от рис? Най-скъпите в света, единственото златно нещо оцеляло у нас, защото зелените го пазят като очите си. Всяка година за тези 3 дърдонки те получават по 30 милиона, за да търсят онзи, който ги е изтропал.

Тези шампиони идват и си отиват. Лошото е, че ние оставаме. Остава и дупката в бюджета, която ще расте с такава скорост, че един ден в нея ще потъне и правителството. Без значение кое е.

Но да се върнем на Хиршер. Да се надяваме, че Тома Белев няма да го чака на аерогарата с ограничителна заповед да не стъпва на Банско. Родният съд е готов и такава да издаде. Стига 10 зеленчука да вдигнат врява под прозорците му.

ПП: Всеки старт от Световната купа е гледан от над 500 милиона зрители по телевизиите. Който се сетил, сетил се е…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ