Красен Кралев: Григор да си решава за София Оупън, огромен брой гърци идват за Циципас

7 Dni Sport23.01.2019
2019 Australian Open - Day [INSERT number]

Тенис турнирът в София очаква огромен брой гръцки туристи заради присъствието на Стефанос Циципас. Младият състезател се представя впечатляващо на Australian Open, където достигна полуфиналите и му предстои мач с Рафаел Надал.

Министърът на спорта Красен Кралев посочи, че това е добре дошло за организаторите на „София оупън“. Според него това ще е най-силният от досегашните сезони на турнира.

„Да започнем със Стефанос Циципас, той отстрани Роджър Федерер на Australian Open и играе на полуфинал. Чакаме изключително много туристи от Гърция, те купуват с огромна скорост билети. В момента той е един от най-актуалните тенисисти, те такава звезда в тениса са нямали“, каза Кралев в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

„Като гледаме звездите, които ще участват, няма как да има по-добра селекция за турнир от АТП 250. И се надяваме, че тази година този турнир ще бъде посочен за най-добрия в света в категорията“, продължи Кралев.

На въпрос за неучастието на Григор Димитров министърът заяви, че българинът и екипът му са свободни да правят своя избор.

„София оупън“ ще се проведе за четвърти път от 3 до 10 февруари в зала „Арена Армеец“. Участие в надпреварата са заявили носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка и шестима играчи от топ 30.

Надпреварата ще е с награден фонд 524 340 евро, което е с 42 280 евро повече от миналата година. Държавата отпуска 500 000 лева за организацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ