Циципас на полуфинал на Australia Open! Българи го атакуваха след победата над Агут

7 Dni Sport22.01.2019
стефанос циципас 24

Гръцката сензация Стефанос Циципас ще играе за първи път в своята кариера на полуфинал в турнирите от Големия шлем. Това стана факт след победа на Циципас със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2) над Роберто Баутиста Агут в първия четвъртфинал на Australian Open 2019.

Четвъртфиналът между двамата можем да видим и на София Оупън през феврураи, където те ще участват. Може би и заради това в социалните мрежи Стефанос получи много поздравления на български.

В едва второто си участие в основната схема в Мелбърн, 20-годишният грък успя да спре устрема на Агут, който също направи отличен турнир. Циципас се превърна в най-младия полуфиналист от 2007-ма година, когато Новак Джокович достига до полуфиналите на US Open.

Той спря серията от девет поредни победи на Баутиста Агут, който дойде в Мелбърн като шампион от Доха, а след това изхвърли играчи като Анди Мъри, Джон Милмън, Карен Хачанов и миналогодишния финалист Марин Чилич.

На полуфиналите Циципас ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Рафаел Надал и Франсес Тиафо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ