Павел Колев потвърди смяната на собствеността на Левски и обяви, че Дерменджиев може да е само до лятото

Поклонение Иван Вуцов (16) павел колев

Новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев официално потвърди информациите, че ще има смяна на собствеността на „Герена“. Тя ще стане факт на 6 март, когато ще има Общо събрание на клуба, на което Спас Русев ще предаде контролният пакет акции в ръцете на следващите босове, за които вече стана ясно, че ще са приближени до Васил Божков. Спекулира се, че и самият Божков може да стане мажоритарен акционер на „Герена“.

„Бях потърсен от следващите собственици на Левски, така се промениха нещата. Ще разберете кои са след Общото събрание.

До края на този сезон вероятно няма да има спортен директор. Ще търсим човек за тази позиция. Дали ще е спортен директор, или главен скаут ще видим. Работим по организационната структура. Опасност за евролиценза няма. Сега виждам перспектива за Левски в бъдеще“, мотивира промяната в решението си новият изпълнителен директор, потвърждавайки, че Спас Русев се е провалил в преговорите с него. Колев обяви, че договорът на Георги Дерменджиев е до лятото, като може да бъде продължен с още две години.

„Дерменджиев може да е спокоен, че ще си върши работата. Сериозни разговори сме водили само с него. Той е най-успешният български треньор в последните години, затова се спряхме на него. Koнцепцията ни е да залагаме на повече български играчи, защото Левски винаги е бил силен, когато гръбнакът е бил от българи. Дерменджиев е точният човек и от тази гледна точка.

С Мъри Стоилов имах разговор, но той ще си остане само между нас. Със Славиша Стоянович се разделяме по взаимно съгласие. Казахме му нашите доводи и той се съгласи“, завърши новата силна фигура в Левски.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ