Григор се срина след куп грешки и е аут от Мелбърн!

григор димитров

Младият американец Франсис Тиафо елиминира Григор Димитров на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за 3 часа и 45 минути игра. Това бе първа победа за янкито над българина от общо двата мача, които са изиграли двамата. С успеха си той се класира за 1/4-финалната фаза, а там ще срещне Рафаел Надал или Томаш Бердих.

В първия сет Димитров пропусна множество възможности. Първо в четвъртия гейм Тиафо спаси четири поредни точки за пробив. Малко по-късно американецът от своя страна проби, за да поведе с 4:3. Григор реализира рибрейк в последния възможен момент за 5:5, но след това пак допусна спад и следващите два гейма отидоха на сметката на рожденика – 7:5.

След почивката при 2:2 Григор изигра два отлични гейма, които спечели на 15 за 4:2 в своя полза. И вместо да го затвърди той даде възможност на Тиафо да стигне до рибрейк – 4:3. В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Димитров бързо поведе с 2:0 и 6:3. И вместо да реализира някой от поредните сетболи, той се срина и отново се появиха двойни грешки. Тиафо направи невероятна серия за 8:6 точки.

В третия сет Тиафо проби за 4:2, но Григор веднага направи рибрейк и изравни – 4:4. Стигна се до нов тайбрек. Този път Димитров бе убедителен като поведе с 5:0 точки и затвори със 7:1.

В четвъртия сет Димитров се представяше доста стабилно и в осмия гейм пропусна три точки да пробие подаването на американеца. Сервис геймът му обаче се пропука и в 11-ия гейм на сета той бе пробит на 15. След това Тиафо си взе подаването и стигна до успеха.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ