Академик София шокира Рилецо в Самоков, Бултекс измъчи шампиона

Академик Бултекс-Левски09

След като тази седмица се класира за полуфиналите на турнира Купа България, отборът на Академик София записа и много ценна победа в НБЛ. Като гост младият тим на Георги Давидов се наложи над един от лидерите Рилски спортист с резултат 85:81.

Така тимът от Правец записа четвърти успех за сезона, като до момента има и 10 загуби. Самоковци, които имаха сериозни проблеми със състава за днешния мач, са с 8 победи и 5 загуби, като днешната е трета поредна за тях. В следващия кръг Академик почива, а Рилски има тежък мач като домакин на Левски Лукойл.

Първата четвърт премина през няколко смени на водачеството, а и двата отбора не бяха много резултатни. Те подобриха нападението си до почивката, като продължиха да са равностойни и след едно полувреме гостите водеха с 39:36.

Гостите изиграха стабилна и важна трета четвърт, в която успяха не само да задържат, но и да увеличат преднината си до 11 точки. Рилски обаче се върна в мача и изравни, а след това и обърна резултата за 74:73. Тогава младите играчи на Академик взеха нещата с свои ръце и направиха серия от 10:1, включваща две поредни тройки на Лъчезар Димитров, с която затвориха мача в своя полза.

Цветомир Чернокожев записа 16 точки за победителите, по 11 вкараха Александър Милов и Николай Грозев, а с 10 се включи Костадин Лазаров.

За Рилски Златин Георгиев вкара 19 точки, 18 добави Джейлън Дженкинс, а 17 и 8 борби – Малик Диме. За отбора не играха Йордан Бозов и Евгени Хаджирусев, а Димитър Маринчешки, който е с травма, влезе за 9 минути.

В останалите мачове изненади нямаше.

Левски Лукойл записа 12-а си победа в НБЛ, като се наложи над Академик Бултекс 99 с 87:75.“Сините“ не стигнаха лесно до успеха, като едва в последните 7-8 минути от двубоя успяха да решат нещата в своя полза.

Берое записа девета поредна победа. Като гости старозагорци се наложиха над Спартак Плевен с 89:85. Мачът премина през обрати, като силна трета част и стабилни последни минути изведоха Берое до победата. Тимът продължава да е втори в класирането с 11 победи и 2 поражения до момента. Плевенчани пък делят петото място с Академик Бултекс 99 с по 6 победи и 7 загуби. В следващия кръг беройци посрещат Ямбол, а плевенчани гостуват на Академик Бултекс 99.

Балкан записа резонен успех над Ямбол с 87:68. Въпреки че домакините започнаха по-мобилизирано и поведоха в първата част, в хода на двубоя „зелените“ поеха контрол над събитията на паркета и успяха да вземат своето. В следващия кръг Балкан приема Черно море Тича, а Ямбол гостува на Берое.

Първите 10 минути от двубоя бяха продиктувани от равностойна игра между двата отбора. Домакините излязоха крайно мотивирани и дадоха сериозен отпор на вицешампиона. Все пак „зелените“ завършиха първата четвърт с аванс от 5 точки. Във втория период отборът на Балкан показа ново лице и заигра уверено, спечелвайки категорично частта. На полувремето резултатът бе 32:48.

След подновяването на играта тимът на Ямбол показа подобрение в представянето си. Това обаче не бе достатъчно да обърка сметките на ботевградчани, които поддържаха аванса си и след като спечелиха и финалната част успяха да се поздравят с успеха.

Най-резултатен за победителите бе Алекс Гаврилович с 15 точки. 14 прибави Микаел Хопкинс, а с 12 завърши Венцислав Петков.

За на домакините капитанът Станислав Говедаров завърши с 16 точки. Новото попълнение Ларон Смит записа 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ