Съден от „Зауерланд“ е следващият противник на Кобрата! Ето кога и къде ще е мачът

1

Kубрат Пулев най-вероятно ще се изправи срещу финландеца Роберт Хелениус в следващия си мач, съобщава изданието boxingnews24.com. Според информацията, преговорите между двете страни са започнали и се очаква двубоят да бъде на 20 април в САЩ.

Ако се стигне до споразумение, срещата ще бъде част от галата на Терънс Кроуфорд и Амир Хан, която се организира от промоутърската компания „Топ Ранк“, с която Кобрата подписа договор преди повече от месец.

Активът на Роберт Хелениус е 28 победи, от които 17 с нокаут, и 2 загуби. Той e на 35 години и е спечелил последните си три мача. Преди това губи от Дилиън Уайт след 12 рунда и единодушно съдийско решение.

Интересен факт е, че и Хелениус също като Кубрат е имал проблеми с бившия си промоутър „Зауерланд“. Заради неразбирателствата помежду им Скандинавския кошмар, както е прякорът на финландеца, прекратява едностранно договора си с немската компания. Братята Зауерланд завеждат съдебно дел, в резултат на което Хелениус няма право да се бие в продължение на 2 години – от 2013 до 2015 г., когато изтича договорът му с компанията. Kубрат пък трябваше да плати над 100 000 долара на „Зауерланд“, за да се прекрати контракта си с тях.

В края на октомври 2018 г. Пулев победи Хюи Фюри в „Арена Армеец“ и се превърна в официален претендент за световната титла във версия IBF, която в момента е притежание на Антъни Джошуа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ