Двама руснации едва не извършиха покушението на сезона срещу ЦСКА, и то в неговата зала

7 Dni Sport18.01.2019
Цска Ликойл волейбол мъже 17

Волейболистите на ЦСКА надиграха като домакини Черно море (Варна) с 3:2 (22:25, 25:20, 25:21, 19:25, 17:15) в мач от дванадесетия кръг от Суперлигата при мъжете, който се игра в столичната зала „Васил Симов“.

Така представителите на „червените“ оцеляха на свой терен след петгеймова битка при подновяването на първенството, като записаха единадесета победа в актива си. С това „армейците“ запазиха мястото си на върха в шампионата и продължават да са водач с 32 точки. Черно море е на десето място с две победи, десет загуби и 11 точки.

Страхотен мач за варненци направи разпределителят Азисбек Исмаилов, който отбеляза разнообразна и атрактивна игра и завърши със страхотните за неговия пост 10 точки (3 блокади, 1 ас и 6 точки от атака). Другият чужденец в тима Евгени Тюрин, който играе на поста диагонал пък бе реализатор в мача с 34 точки (1 блок, 3 аса), като двамата волейболисти бяха в основата на страхотното представяне на гостите.

Двубоят се превърна в истинска битка, а след оспорвана и равностойна игра, и размяна на геймовете се стигна до пета решителна част. В нея домакините надделяха с повече рутина и опит. Съставът на Черно море поведе с 14:12, но не успя да затвори мача в свя полза, като в решителния момент „армейците“ показаха характер и класа, изравниха и наложиха волята си, а с това постигнаха и крайния успех.

Реализатор за победата на ЦСКА стана Пламен Шекерджиев с 26 точки, Венцислав Георгиев добави 18 за успеха.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ