Невиждан скандал! Шеф на Левски отиде в Парлмента и нападна собствениците на Лудогорец и Ботев: Въртят схеми

7 Dni Sport17.01.2019
домусчиев

Шефът на „Лукойл-България” и соственик на баскетболния Левски Валентин Златев призова босът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев да декларира конфликт на интереси във връзка със закона за горивата.

„Моралът го изисква“, заяви Златев, който се яви пред т. нар. парламентарна комисия „Ревизоро”, която днес трябваше да разгледа предложението на правителството за отлагане с шест месеца на новия закон за горивата. Той разказа как на 7 януари КРИБ внесла предложение законът да бъде отменен и още на другия ден правителството решило той да бъде отложен с шест месеца.

Шефът на „Лукойл“ обясни и какъв точно е интересът на шефа на работодателската организация.

„През неговото пристанище една фирма – нарича се „Инса ойл” (на собственика на Ботев Георги Самуилов), е внесла 2016 г. 54 танкера с горива и само до октомври месец 2017 г. – още 24 танкера. Аз не знам какви са финансовите отчети на въпросната фирма и колко данъци е платила. Дълбоко се съмнявам, че това отговаря на обема танкери, които са влезли през Пристанище Бургас, в случая. Така че най-малкото е неетично, когато имаш конфликт на интереси в ситуацията, да заемаш такава ясна позиция и да въвеждаш българското общество в заблуждение”, каза още Валентин Златев.

Генералният директор на „Лукойл-България” предупреди, че държавата може да изгони големите все още останали у нас инвеститори в сферата на горивата.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ