67-а победа за Хиршер за Световната купа, дубъл за австриеца в Аделбоден

7 Dni Sport13.01.2019
марсел хиршер

 

Марсел Хиршер спечели 67-а победа за Световната купа, след като триумфира в слалома в Аделбоден. Австриецът победи за пети път в швейцарския курорт и за трети път записа дубъл, след като в събота победи и в гигантския слалом.

Хиршер беше едва трети след първия манш, но във второто спускане беше безгрешен, с което вдигна високо летвата и никой не подобри времето му.

Общо победите на Хиршер в Аделбоден са девет, като това е и мястото, в което за пръв път той влезе в топ 10 на Световната купа. Австриецът има 16 подиума в швейцарския център.

Преди състезанието в Аделбоден Хиршер беше спечелил 10 от последните 12 слалома в Световната купа. Единствено Хенрик Кристоферсен (21 януари в Кицбюел) и Даниел Юл (28 декември в Мадона ди Кампилио) го бяха побеждавали.

„Много тежко ми беше, за да направя така, че да карам с пълна газ. Знаех, че Клеман е направил перфектно каране, затова трябваше да дам 100%, за да бия“, каза Хиршер след състезанието.

Зад Хиршер се нареди французинът Клеман Ноел, за когото това е първи подиум в Световната купа. Той беше пети след първия манш, а сумарното му време беше по-слабо с половин секунда от това на Хиршер.

Трети завърши Хенрик Кристоферсен, който изостана със 71 стотни. Норвежецът допусна сериозна грешка във втория манш, като беше близо до това да падне още при втората врата.

Лидерът след първото спускане Марко Шварц допусна голяма грешка и не завърши. В топ 10 влязоха още Алекси Пинтюро, Рамон Ценхойзерн, Елиас Колега, Виктор Мюфа-Жанде, Даниел Юл, Жан-Батист Гранж и Щефан Хадалин.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ