Роден национал на проби в клуб, чиято легенда водеше ЦСКА

димитър евтимов

Българският вратар Димитър Евтимов започна тренировки с лидера в английската футболна Първа лига Портсмут. 25-годишният страж е свободен агент, след като договорът му с друг местен третодивизионен клуб – Бъртън Албиън, изтече. Евтимов записа 10 официални мача във всички турнири за четири месеца на „Пирели Стейдиъм“, но договорът му не беше подновен.

„Реагирахме заради контузията на Люк МакГий и взехме Евтимов на проби при нас. Запознати сме с него, защото той игра срещу нас за Бъртън“, съобщи мениджърът на Портсмут Кени Джакет. МакГий, който преди месец получи фрактура на костица на китката на ръката и още се възстановява, е резервeн вратар на „Фратън Парк“, където твърд титуляр е Крeйг МакГиливрей.

В Помпи вече са имали българин в отбора. Преди почти 20 години Светослав Тодоров реализира гол, с който тимът се изкачи във Висшата лига и това го превърна в легенда за клуба. Тоди работи за кратко у нас в Добруджа и втория отбор на ЦСКА, който водеше в единствения му сезон във Втора лига.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ