Защитата спаси Нефтохимик в зрелище срещу ЦСКА! Бургазлии на полуфинал за Купата след тайбрек

Цска Ликойл волейбол мъже 34

Нефтохимик елиминира ЦСКА и ще играе на ½-финал в турнира за Купата на България. Носителят на трофея победи „червените“ с 3:2 (17:25, 25:22, 25:21, 25:27, 15:11) в изключително зрелищен двубой в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

По този начин Нефтохимик продължава защитата на трофея. В събота, 12 януари, играчите на Найден Найденов, се изправят срещу Добруджа в спор за място на финала.

Изненади в състава на „армейците“ нямаше. За Нефтохимик не игра Теодор Тодоров заради травма.

ЦСКА започна много силно мача и след два аса на Пламен Шекерджиев вече водеше с 6:1, а в един момент от гейма имаше аванс от 15:6. „Червените“ бяха стабилни, разбиха посрещането на съперника, който допусна доста грешки.

В началото на втория гейм в състава на Нефтохимик в игра влезе Стоян Самунев на мястото на Илия Петков. Тази част бе далеч по-оспорвана и интересна. Водачеството се сменяше. При 13:10 за ЦСКА на полето за Нефтохимик се появи и 16-годишният Денис Карягин за сметка на Ален Джорджевич. В средата на гейма разпределителят на Нефтохимик Георги Братоев получи жълт картон, а на треньора на бургазлии Найден Найденов бе показан червен картон. И двамата имаха претенции към рефера Игнат Митев. В решителната част на гейма шампионите показаха страхотна защита, хубав сервис и изравниха резултата.

В третата част носителят на трофея диктуваше събитията на полето. Играчите на Нефтохимик взеха аванс от 5 точки при 10:5 след силна серия от сервис на Денис Карягин. Малко по-късно шампионите поведоха с 19:12, а Николай Учиков бе неудържим на атака. Ивайло Стефанов и Иван Крачев се появиха на полето за ЦСКА на местата съответно на Симеон Александров и Венцислав Георгиев.

Четвъртата част предложи невероятни емоции. Нефтохимик поведе с 15:9 и всичко в мача изглеждаше ясно. Последваха обаче 6 поредни точки за „червените“ и равенство. В края шампионите взеха аванс от 22:19, но ЦСКА отново намери сили да изравни и при третата възможност да спечели гейма.

В тайбрека играта беше точки за точки до 8:8. Нефтохимик взе аванс от 11:9 след ас на Георги Петров, а малко по-късно поведе с 12:9. Това бе достатъчно за крайния успех с 15:11.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ЦСКА: Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов, Тодор Костов, Венцислав Георгиев, Владимир Станков, Симеон Александров и Мартин Божилов – либеро;
Треньор: Александър Попов;

Нефтохимик: Георги Братоев, Ален Джорджевич, Илия Петков, Николай Учиков, Георги Петров, Николай Къртев и Теодор Салпаров – либеро;
Треньор: Найден Найденов;


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ