До това ниво ли стигна Десподов? Клуб от Висшата лига избира между Футболиста на годината и зачеркнат в Челси

Верея Цска ~03 Десподов

Кирил Десподов или Виктор Моузес? Това е въпросът, над който си блъска главата мениджърът на „Кардиф“ Нийл Уорнък, твърди източник на „България Днес“, отлично запознат със ситуацията в британския клуб.

„Уорнък търси крило и се двоуми в момента между Десподов и Виктор Моузес, който е пренебрегнат в „Челси“ – разкрива за „България Днес“ Доминик Буут, журналист в авторитетния сайт „Уелс Онлайн“. – Феновете на „Кардиф“ са впечатлени от качествата на Десподов, както и от факта, че звездата на ЦСКА-София спечели анкетата за „Футболист на годината в България“.

Нашият нападател е оценен на 5 млн. лири в местната преса, а това е добра цена за стандартите на Висшата лига.

Уорнък харчи много пестеливо през летния трансферен прозорец и през януари собственикът на клуба Винсент Тан със сигурност ще му отпусне средства.

Сега „Кардиф“ разполага с взривоопасни крила – Джош Мърфи и Джуниър Хойлет, но те нямат конкуренция.

Техните качества са сходни с тези на Десподов. И двамата са бързи, технични, обичат индивидуалната игра по фланговете. Освен това Мърфи и Хойлет умеят добре да стрелят отдалеч.

Големият проблем на „Кардиф“ е, че резервната им скамейка е къса, а до средата на март предстоят важни мачове срещу преки конкуренти за оцеляване.

Освен това през цялата есен Калъм Патерсън, чиято титулярна позиция е десен бек, е принуден да играе като централен нападател.

„Кардиф“ вече претърпя едно разочарование на трансферния пазар.

Натаниъл Клайн от „Ливърпул“ премина под наем в „Борнемут“, вместо да подсили състава на Уорнък.

Говори се, че е имало договорка на клубно ниво между „Ливърпул“ и „Кардиф“ за играча. Но в последния момент мениджърът на „червените“ Юрген Клоп го праща в „Борнемут“.

„Това ще принуди Нийл Уорнък да бъде агресивен на пазара“ – коментира Доминик Буут. – Целта на „Кардиф“ е да се задържи поне един сезон във Висшата лига. Ако тимът успее да се спаси, ще последват още по-големи инвестиции в клуба.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ