„Заваляха“ чужденци на проби в Дунав! Русенци пробват бивш играч на Стяуа и двама румънци

Септември София Дунав Русе 3 Людмил Киров

Чужденците са осигурени с помощта на съседите от „Астра” Гюргево

Халфът Гудуин Ониека Кохиена е един от чужденците, които са на проби в „Дунав”. 26-годишният африканец е бивш капитан на националния отбор на Нигерия до 17 години, играе зад нападателя, използва и двата крака. Футболистът е минал и през румънския гранд „Стяуа”, играл е и в Молдова и в Азербайджан . След първите тренировки, нигериецът е оставил добри впечатления в ръководството на „Дунав”. По-трайни изводи обаче треньорското ръководство ще си направи в предвидените за събота от 14 часа и за вторник двустранни игра на новото изкуствено игрище на стадион „Дунав”, както и в предстоящите контроли, уточни треньорът Людмил Киров.

На проби в Русе са и двама румънски футболисти. 20-годишният Тибериу Субтирица е десен бег, бивш капитан на юношите на „Динамо” Букурещ, идва от „Афумати” – отбор от трета дивизия в Румъния.

23-годишният десен халф на „Астра” Гюргево Себастиян Кулда също търси изява в „Дунав”. В близките дни се очаква още един нападател, също африканец, да се присъедини към „Дунав”.

Пробите на играчите са били уредени на базата на близките отношения, които русенци имат със съседите от „Астра” Гюргево, който е един от грандовете в първенството на Румъния. От лагера на русенския тим бе освободен нападателят Николай Минков, който поставил пред ръководството големи финансови изисквания и бил пуснат да си търси друг отбор.

„24 часа“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ