Жандармерия, драма и победа след 23 точки изоставане – Левски Лукойл този път сломи Балкан

111

Левски Лукойл спечели дербито в Националната баскетболна лига срещу Балкан със 77:73 в среща, изиграна днес в столичната зала „Универсиада“. Двубоят бе драматичен и премина през много обрати. Подобно и на срещата за Купата преди седмица, „зелените“ пропиляха аванс от 23 точки, като този път не успяха да измъкнат успеха. Мачът за кратко бе прекъснат и се наложи влизането на жандармерия заради напрежение по трибуните.

В следващия кръг Левски Лукойл гостува на Берое, докато Балкан приема Спартак Плевен.

След този двубой шампионите са с баланс 11-1, а съперникът им – със 7-5.

Домакините откриха резултата с три поредни точки на Деян Иванов. „Зелените“ обаче отвърнаха със серия от 15:2 и поведоха с двуцифрен аванс. Те успяха да го задържат и в следващите минути, като след първата част водеха с 25:13. Основната разлика между двата тима бе в стрелбата от далечно разстояние. Балкан вкара пет тройки, докато Левски Лукойл изпусна и седемте си опита.

Гостите да продължиха да диктуват темпото и през втория период, а след нова серия, този път от 18:3, преднината им достигна 23 точки. Тимът на Константин Папазов успя да намали част от изоставането си преди почивката, но Балкан отново водеше с комфортен аванс при 49:32. С основен принос за преднината на „зелените“ бе Микейл Хопкинс, отбелязал 19 точки до почивката.

Левски Лукойл започна много уверено второто полувреме и след осем поредни точки, смъкна пасива си само на 9. Балкан веднага увеличи на 15, но след нови силни минути на домакините те се доближиха само на 6 от своя съперник при 51:57. Напрежението обаче ескалира, а на трибуните бяха хвърлени няколко бутилки. Оператор на националната телевизия е бил уцелен, като не е продължил да снима срещата. Мачът за кратко бе прекъснат, след като група от привържениците на домакините тръгнаха към гостуващата агитка. Наложи се намесата на жандармерия, която да предотврати сблъсъци.

След подновяването на играта Левски Лукойл направи серия от 19:5 и преди заключителната четвърт вече изоставаше само с една точка за 59:60. Неприятностите за Балкан дойдоха и изгонването на Александър Гаврилович, който получи неспортсменско нарушения и трябваше да напусне за пет фаула.

Левски Лукойл стигна до пълен обрат в началото на последната част при 64:63. Столичният тим дръпна и със 7 точки, но четири минути преди сирената „зелените“ намалиха само на 1. Шампионите обаче удържаха аванса си и спечелиха. Заради пет лични нарушения мачът не довършиха също Миливое Мийович, Микейл Хопкинс и Крис Минков.

За победителите Деян Иванов записа 18 точки и 8 борби, 13 плюс 6 добави Христо Захариев, а с дабъл дабъл от 11 точки и 12 борби се включи Калоян Иванов.

За Балкан най-резултатен с 23 точки беше Микейл Хопкинс, който добави и 11 борби, а по 12 отбелязаха Венцислав Петков и Крис Минков.

Снимка: Sportal.bg


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ