Трансферна аларма на „Армията“: Двама отказват да преподпишат, продавайте ги! Или сте 8 млн. назад!

Христо Стоичков Коктейл книга Гриша Ганчев Димитър Пенев Ел Маестро (24)

ЦСКА може да изпусне Тиаго като свободен агент през лятото, тъй като неговият договор е до края на сезона. Той вече има правото да преговаря с всеки клуб и да подпише предварителен контракт. На този етап Тиаго очевидно не е удължил договора си с ЦСКА, предвид че армейците не съобщиха такова нещо в официалната си позиция вчера. А и самият играч потвърди пред Дарик радио, че има контракт до лятото.

Треньорът на тима Нестор Ел Маестро заяви в интервю за „Тема Спорт“ през декември, че Тиаго е получил предложение от ЦСКА и се чака неговият отговор. Такъв не бе получен преди заминаването на португалеца за родината му след края на есенния дял. Преговорите ще продължат след завръщането му в София, но по всичко изглежда, че между двете страни има разминавания.

През есента се появи информация за интерес към него от средняка в португалския елит Беленензес. В свое интервю през ноември Тиаго заяви, че иска да подпише нов договор с ЦСКА, но оттогава измина месец и половина. В крайна сметка може да се окаже така, че армейците да го изпуснат без пари.

Подобна е ситуацията и с вратаря Витаутас Черниаускас. Неговият договор с клуба също изтича през лятото. И по адрес на литовеца Ел Маестро заяви, че е получил предложение за нов контракт. На този етап обаче от ЦСКА не е излязла официална информация Черниаускас да е преподписал. Той направи силна есен, като вдигна съществено нивото си от миналия сезон. Черниаускас има 53 участия в елита.

Двамата са оценени на общо 3,8 млн. евро от Transfermarkt.com, като 3 млн. е само цената на Тиаго.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ