Шеф от „Герена” каза кой е първият освободен, кои иска Стоянович и обяви двама за продажба

Левски - Берое (7)

Членът на надзорния съвет на Левски – Кирил Ивков коментира ситуацията в клуба, в която продължава да има много неясноти. С него бяха обсъдени темите „Славиша Стоянович „ Румен Чандъров”, „лицензиране“ и „селекция“.

„Знам със сигурност, че на 8 януари Славиша Стоянович ще е на „Герена“. Моята информация е, че остава. За селекцията се спрягат 5-6 имена.

За момента няма нищо сигурно освен, че Аймен Белаид си тръгва. Славиша иска да освободи 4-5 човека и да вземе толкова. Той си е набелязал няколко българи от нашето първенство. Знам, че харесва Боби Цонев от Берое и Кристиан Димитров от Ботев (Пд). Стоянович не иска чужденци, а българи, които знаят какво е Левски.

За Давид Яблонски и Станислав Костов знам, че има вариант да бъдат продадени, но засега няма нищо сигурно. Истината е, че ни трябват много футболисти. Лошото е, че имаме много, които взимат солидни заплати, но не играят. За съжаление този филм при нас вече го има 10 години и е крайно време и този проблем да се реши“, обясни „синята“ легенда пред „Меридиан мач“.

Той заяви, че все още не е наясно и с това дали ще идват в клуба Павел Колев и Румен Чандъров:

„Не знам какво ще стане с тях. На празниците не бях в София и не съм разговарял с никой от ръководството, включително и със Спас Русев, който е в чужбина. Мисля, че в следващите дни ще имам повече информация“.

Двукратният футболист на годината обаче е напълно спокоен за взимането на лиценза и оцеляването на Левски.

„Нямам притеснения по този въпрос. Парите ще бъдат платени. Ако ме питате, откъде ще вземат, мисля, че парите ще дойдат от новия спонсорски договор с Efbet. Аз и синът ми знаехме за този казус поне два месеца по-рано.

А глобата, която е в размер на 100 000 евро, няма да се плаща, а ще се приспадне от парите, които УЕФА дължи на Левски за участието в европейските клубни турнири.

Така че спокойно – Левски ще го има. Клубът не изчезна по времето на Милко Балев когато ни наричаха „фашисти“ и какво ли още не. Тогава оцеляхме, та сега ли няма да оцелеем — във времето на демокрация. Нали ще настане революция, ако Левски го няма“, завърши Кирил Ивков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ