Ти да видиш! Григор отпадна в Бризбън, но на София Оупън май ще играе шампионът…

7 Dni Sport04.01.2019
даниил медведев

Една от очакваните на Sofia Open звезди – руснакът Данийл Медведев – продължава страхотното си представяне на турнира в Бризбън, като се класира на полуфинал. Същото, но в Доха направи друг от „столичаните“ – Батиста Агут.

Поставеният под №4 в схемата Медведев, който във втори кръг отстрани двукратния шампион и бивш №1 в света Анди Мъри, се класира на полуфинал след нова победа. И по всичко личи, че е устремен към титлата.

В драматичен четвъртфинален сблъсък Медведев успя да обърне шампионът от 2016-та и финалист година по-рано Милош Раонич – 6:7(2), 6:2, 6:4 слез малко над 2 часа игра.

Руснакът не загуби нито веднъж своето подаване, като спаси всичките осем възможности за пробив в срещата, което се оказа ключово за победата. От своя страна той реализира по един пробив във втората и третата част, за да надделее над силно сервиращия канадец. 29-те аса на петия поставен Раонич не успяха да го спасят срещу балансираната игра на Медведев.

За място на финала той ще се изправи срещу победителя от мача между Жо-Вилфред Цонга и Алекс де Минор, които излизат на корта след 12:30 часа българско време днес.

Тенис 24

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ