Вавринка срещу Агут на 1/4-финал в Доха! Такива са звездите на София Оупън

7 Dni Sport02.01.2019
ATP Qatar ExxonMobil Open 2019

Стан Вавринка направи още една страхотна победа на турнира в Доха, след като във втори кръг елиминира Ноколас Джари с 6-4 7-6(3). Швейцарецът приключи срещата си за час и половина.

В четвъртфинала бившият №3 в света се изправя срещу Роберто Баутиста Агут, който отстрани Гийермо Гарсия Лопес с 6-1 6-4. Интересното е, че и Стан, и Агут ще играаят и на София Оупън през февруари.

Чилийският тенисист не загуби точка в първите си две подавания, но в третото нивото му драстично падна и предаде сервис гейма си – 2-3. Вавринка затвърди за 4-2, а до края не предостави шанс на съперника да се върне – 6-4.

Първата точка за пробив след почивката дойде в седмия гейм. Тогава при 30-30 Стан притисна опонента си със серия дълбоки бекхенди, преди Джари да сбърка. Световният №43 се измъкна, а след това спаси и още един брейкбол, връщайки ефективността си от начален удар – 4-3.

Последваха няколко по-спокойни гейма, след които всичко се реши в тайбрек. Там бившият №3 поведе 6-2 точки, като на втория си мачбол направи ас за 7-6(3).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ