Ел Маестро се отказа от първият футболист от Първа лига, който пожела! Спести си големи проблеми по съвет на шефовете

Христо Стоичков Коктейл книга Гриша Ганчев Димитър Пенев Ел Маестро (24)

ЦСКА на този етап се отказва от желанието си да привлече Ишмаел Байду от Септември. Причината е, че футболистът от Гана няма европейски паспорт, което може само да задълбочи проблемите на отбора с играчи извън Европейския съюз. Известно е, че и в момента на „Армията“ има петима чужденци, които не са от ЕС, а в групата за мачовете могат да попадат само по трима. Поради тази причина Енрике Рафаел и Евандро оставаха извън разширения състав за мачовете, което в крайна сметка може да демотивира бразилците. От клуба пък правят сериозни постъпки да изкарат български паспорт на защитника Жеферсон, което може донякъде да облекчи ситуацията.

Самият Нестор Ел Маестро е харесал 20-годишния Байду и е настоял да го има в състава си. Той обаче се е съобразил с обстоятелствата и се е съгласил, че в момента бързият халф няма как да му бъде от полза. Преди време от Септември обявиха, че цената на Байду е 1 милион евро, но реално той струва много по-малко. Въпреки това ЦСКА ще продължи да следи изявите на футболиста на Септември и сигурно ще го привлекат, когато разрешат проблема си с квотата на чужденците.

По този начин ЦСКА ще вземе само Здравко Димитров от Септември. Крилото със силен ляв крак трябва да пристигне на „Армията“ още през зимата. Той обаче няма как да се пребори за титулярно място при „червените“ и вероятно ще бъде преотстъпен веднага или ще бъде оставен да доиграе сезона в Септември


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ