Яблонски е продаден! Стоянович лично преговаря със заместника му!

1

Централният защитник на Левски Давид Яблонски може да се счита за сигурен първи изходящ трансфер на „сините“ през 2019 г. Чехът е хванал окото на китайски клуб, който ще плати над 200 000 евро за правата му, а треньорът Славиша Стоянович вече лично е започнал преговорите със заместника на снажния защитник. „Тема спорт“ разкрива, че докато е на почивка в родната си Словения Стоянович разговаря с латвийския национал Виталис Максименко, който е собственост на любимия клуб на специалиста Олимпия (Любляна). Този отбор е част от „европодвизите“ на Левски, но Стоянович е убеден, че 28-годишният Максименко е точният играч за заместник на Яблонски и ще накара ръководството на „сините“ да откупи правата му. Максименко е в Олимпия от това лято, като контрактът му изтича през 2021 г., а Transfermarkt го оценява на 200 000 евро.

Виталис Максименко е юноша на Даугава (Рига), откъдето е привлечен във втория отбор на ЦСКА (Москва). След това кариерата му преминава през Брайтън, Йоувил, Килмарнък, Венло, Лиепая, Матерсбург и Термалика, откъдето е привлечен в Олимпия (Любляна). Висок е 186 см и може да играе еднакво добре като централен защитник и ляв бек. За националния отбор на Латвия има 42 мача и 3 гола от дебюта си през 2013 г. до днес.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ