Министър Кралев хвърли бомбата: Очакваме Новак Джокович на Sofia Open

7 Dni Sport29.12.2018
8

Има вариант великият Новак Джокович да играе на тенис-турнира Sofia Open, разкри спортният министър Красен Кралев!

Днес той бе на среща с премиера Бойко Борисов, Горан Джокович, новият турнирен директор на Sofia Open, председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и зам.-председателят на УС на Федерацията Рангел Марков.

Ето какво разкри след срещата Красен Кралев:

Горан Джокович предаде на Борисов специални поздрави, тенис ракета и тенис топки с автограф от името на племеника си Новак Джокович, с когото премиерът се познава лично.

По време на срещата беше обсъдено предстоящото домакинство на България на престижния тенис турнир. За четвърти път страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Горан Джокович е в България, за да проследи организацията на надпреварата, която започва на 03-ти февруари 2019 г. в “Арена Армеец”.

Чичото на тенесист номер едно в света заяви пред българския премиер, че се очаква турнирът да бъде един от най-силните в категорията АТP 250 през 2019 г. По думите му, това голямо спортно събитие ще обедини любителите на тениса на Балканите. Той направи съпоставка между обединението на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинството на Мондиал 2030 г.

Според Горан Джокович се очаква София да посрещне едни от най-добрите играчи в света в момента – Качанов, Циципас и Медведев, както и опитните тенисисти Вавринка и Монфис. Според турнирния директор на турнира се очаква и Новак Джокович да се включи в Sofia Open.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ