Пената прехвърли топката „Ел Маестро“ към Гриша Ганчев: Знаят какво да направят с треньора

7 Dni Sport20.12.2018
Христо Стоичков Коктейл книга Гриша Ганчев Димитър Пенев Ел Маестро (24)

Димитър Пенев говори пред журналистите по време на празненството с ветераните на ЦСКА по случай предстоящите празници. В типичен стил Стратега каза мнението си за случващото се в отбора.

„Днес нали е Игнажден – празник на късмета. И на нас късмет ни трябва, но също така и точки. Надявам се, че всички знаят. Направи се анализ, ръководството също си направи сметката. Оценката най-вероятно ще излезе чрез медиите. Пътят е напред. В този клуб винаги е бил напред. И сега е така. Не мога да коментирам идването на Люпко Петрович. Това е един психологически момент. И друг път е имало такива през годините. Преди се е случвало нашият тим да води по точки и пак да се правят треньорски промени. Става дума за съгласувани мнения, задачи от ръководство, от фенове. Мисля, че все пак трябва да дадем положителна оценка. Знаем, че когато съставът се прави в движение и предимно от чужденци, е много по-трудно. Предполагам, че ще започнем да залагаме на наши младежи. Може и да не са чисто наши, но в България има добри млади футболисти. Те трябва да минават през големите отбори – ЦСКА, Левски, Славия, Локомотив, както е било в миналото“, заяви Пенев.

„Дали има футболисти, които вече знаят, че приключват с ЦСКА? Този материал е малко по-секретен сега – президент, треньори… Договорите не могат да се разтрогнат в движение. За тях има наредба, УЕФА, БФС, които задават точки, които трябва да се спазват. Виждате в големите страни как не се страхуват да пишат милиони. Виждате, че треньори и играчи от предишни години и в ЦСКА, и в националните гарнитури все още имат да уреждат сметки. Моето око е било, когато съм бил треньор. Сега, каквото мога, също ще помогна. Не искам да взимам в голям процент ролята на треньора. Когато води тренировките и мачовете, знае най-добре какво трябва да се подмени или какво да се дублира, за да има конкуренция. Два-три пъти се виждахме с Люпко, имаме много далечни приятелства с много други негови колеги. Конкретно коментари за състава и подготовката не сме говорили. Трябва първо окончателно и точно да се разберем с ръководството. Не мога аз да дам оценка за Нестор Ел Маестро. Аз съм както вие, журналистите и феновете. Нищо, че имам контактите с ръководството и президента. Не мога да поставям оценки, защото това дава негативно отношение към когото и да било треньор. Все едно сме му някакви ревизьори. След като е подписал контракт, той си носи отговорността цялостно. Предвид знанието за играчите и феновете ръководството решава кое е най-добре да се направи с човека, който води отбора“, заяви още Стратега, прехвърляйки топката към Гриша Ганчев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ