Илиан Илиев прати шефовете на Черно море да преговарят на „Армията“

7 Dni Sport20.12.2018
Септември Черно Море 16

Треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че иска да задържи вратаря на ЦСКА Георги Китанов на „Тича“ и през пролетта.

23-годишният страж бе преотстъпен на варненци до края на декември. Двете ръководства вече са влезли в преговори за бъдещето му, но още няма официална информация къде ще играе Китанов през втория дял от шампионата. Вероятността да остане на „Тича“ е голяма.

„Искам Китанов да е при нас и напролет. Имам желанието да го използвам. Какво обаче ще се случи, трябва да питате ръководството, което преговаря. Не мога да кажа и под каква форма ще бъде при нас – дали отново под наем, или ще придобием правата му. Тези въпроси са извън моята компетенция, но аз съм казал, че искам да остане и напролет“, каза Илиан Илиев.

Китанов записа 6 мача в елита за Черно море през есента, като в тях допусна 8 гола (5 от Лудогорец при 1:5). Ако остане на „Тича“, благоевградчанинът ще е избор №1 под рамката напролет, тъй като клубът разтрогна с национала Благой Макенджиев. Неговият договор бе до лятото, но той не е постигнал споразумение да го удължи и затова треньорът Илиев не е имал намерение да разчита на Макенджиев през пролетта.

„Вече коментирах ситуацията с Благой. Благодаря му, но нямаше смисъл да остава и да е избор номер
две“, каза Илиев. На въпрос кой ще е избор номер едно треньорът се измъкна: „Още не сме решили, нека да минат празниците“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ