Краят на футболната годината е тук: ЦСКА и Лудогорец ще дърпат още повече пред Левски, Етър продължава гонитбата за топ 6

Ботев Пд-ЦСКА 19

Днес е последният ден от есенния дял в Първа лига. Ще се изиграят три мача, а в два от тях Левски се надява да се получат изненади и фаворитите Лудогорец и ЦСКА да допуснат грешки. Вчера „сините“ загубиха с 1:2 от Берое в Стара Загора и са изправени пред угрозата да посрещнат 2019 г. на 4 точки зад „червените“ и на 10 зад разградчани.

Тимът на Антони Здравков има наглед лесна задача – да се справи с 12-ия в класирането Дунав. В Русе обаче теренът е доста тежък за игра и това може да затрудни лудогорци, които в четвъртък имаха мач и в Лига Европа. Очаква се Сухия да заложи на доста от резервите си, като от титулярите изглежда сигурно участието на Кешеру, който има шанс да изпревари Станислав Костов в голмайсторската листа, ако отбележи поне веднъж. Двубоят на градския стадион в Русе започва в 12:30 ч.

От 15 ч. Етър приема Септември и целта пред тима на Красимир Балъков е само една – победа, за да бъде завършена годината само на точка от заветното шесто място и на 5 пред най-близкия преследвач Локо Пд. Болярит ще са без капитана си Георги Сърмов, но в състава ще се завърне Аласана Мане.

ЦСКА и Ботев Пд ще закрият официално футболната година с дерби на „Армията“ от 17:30 ч. „Червените“ не се отказват от гонитбата с Лудогорец, въпреки че вече изостават на 6 точки от разградчани. Нестор Ел Маестро може да използва отново Рубен Пинто и Николай Бодуров, които бяха наказани в миналия кръг. Николай Киров ще трябва да заложи на експериментална защита, тъй като Радослав Терзиев и Костадин Ничев са контузени, а Димитър Пиргов е наказан. Атмосферата на „Коматево“ е напрегната заради спекулациите за бъдещето на Тодор Неделев и Серкан Юсеин, а Йордан Минев вече обяви, че си тръгва от клуба. Ботев е на пето място, само на точка зад четвъртия Берое и на 6 зад третия Левски.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ