Берое го закова на Левски! Камбуров ги почна с „Аз съм №1“, резерва ги довърши! (СНИМКИ)

1

Берое спечели с 2:1 домакинството си на Левски в дербито от последния за годината 20-и кръг в Първа лига. Заралии поведоха с гол на Мартин Камбуров през първата част, а Габриел Обертан изравни в 77-та минута. Две минути обаче бяха нужни на заралии да си върнат преднината чрез резервата Александър Василев, който след победния си гол ясно показа на всички, че е реализирал със слабините си. Камбуров също изрази по нетрадиционен начин радостта си след своя гол, пращайки въздушна целувка към гостуващата агитка и крещейки „Аз съм номер 1, аз!“.

Левски държеше повече топката и бе по-опасният отбор през първото полувреме, но въпреки това наистина чистите положения бяха пред вратата на Мартин Полачек, макар и едва след 30-та минута. Дотогава Душан Перниш се справи лесно с удар на Габриел Обертан в 5-та, защитата в зелено изчисти няколко центрирания от преки свободни удари и корнери, а изстрел на Жерсон Кабрал след най-добрата атака на „сините“ бе блокиран самопожертвователно от Матеус Леони.

В 30-та минута Алфредо Мартинс преодоля Иван Горанов и пусна по тревата към Мартин Камбуров, който с едно докосване стреля от дузпата, но Мартин Полачек плонжира и изби в корнер. Паулиньо не успя да стреля точно, след като Перниш и няколко играчи се разминаха с топка при ъглов удар за Левски, а вратата бе останала празна. Бразилецът обаче прати топката високо над гредата.

Така се стигна до 41-та минута, в която Камбуров открадна от Мариани пред наказателното поле на „сините“, запази кълбото между трима и направи двойно подаване с Борислав Цонев, който го изведе зад отбраната. Легендата преодоля с лекота излезлият напред Полачек и спокойно откри резултата с 216-ия си гол в Първа лига и първи срещу Левски с екипа на Берое.

„Сините“ опитаха да отговорят веднага с удар от дистанция на Мариани, но Перниш плонжира и изби насочената към далечния ъгъл топка.

В края на първото полувреме мъглата, която се бе вдигнала в началните минути на мача, отново се спусна над стадиона в Стара Загора и цялата втора част се игра при затруденана видимост за зрителите.

На почивката Славиша Стоянович извади доста активният Паулиньо и на негово място пусна Серджиу Буш. Румънецът веднага се отчете с отиграване, но ударът на Кабрал бе право в ръцете на вратаря. Самият Буш стреля много неточно от 20 метра две минути по-късно.

В 60-та минута Станислав Костов се завъртя на границата на наказателното поле и стреля с левия крак, но право в Перниш. В 71-та Буш можеше да изравни, след като засече с глава центриране на Цветкович. Топката се тупна в земята, а след това с няколко сантиметра прескочи напречната греда и падна върху мрежата.

В 77-та минута Левски изравни от нищото. Обертан пое топката, влезе навътре и стреля силно с десния крак, придавайки парабола тип „падащ лист“ на топката, която прехвърли Перниш и влезе под гредата за 1:1.

Радостта на „сините“ обаче бързо се превърна в шок. По-малко от две минути след първия гол на Обертан за сезона Берое отново поведе. Центриране от левия фланг намери на метър пред голлинията резервата Александър Василев, който подложи бедрата си и успя да прати топката в мрежата през краката на Полачек.

Заралии можеха да довършат съперника си с трети гол, но Полачек спаси удар по тревата на Бригидо, а веднъж спря и пас на Камбуров, който оставяше негов съотборник на празна врата.

Берое се върна на четвъртото място в Първа лига, на точка пред Ботев Пд, който утре гостува на ЦСКА. Червените са втори с 42, с една повече от Левски.

БЕРОЕ – ЛЕВСКИ 2:1
1:0 Камбуров (39)
1:1 Обертан (77)
2:1 Василев (79)

БЕРОЕ (4-2-3-1): Душан Перниш; Милен Желев, Иван Бандаловски, Камен Хаджиев, Матус Леони; Мартин Райнов, Александър Цветков; Алфредо Мартинс, Иван Минчев, Борислав Цонев; Мартин Камбуров

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Мартин Полачек; Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов; Давиде Мариани, Кали Тиам; Жерсон Кабрал, Габриел Обертан, Паулиньо; Станислав Костов

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ