Безмилостен Локомотив си подари надежда за топ 6 за Коледа и почти сигурно спаси главата на Бруно

Септември Локомотив Пловдив (22)

Локомотив Пловдив изигра най-силният си мач от 2 месеца насам и спечели с 4:0 домакинството си на Ботев (Враца). В герои за Смърфовете в последния мач за годината се превърнаха Вилим Посинкович, който вкара два от головете, и Бирсент Карагарен, отчел се с попадение и асистенция.  Последният гол бе дело на резервата Ален Ожболт. Успехът свали и напрежението от треньора Бруно Акрапович, след като в последните 6 кръга „черно-белите“ записаха 4 загуби и 2 равенства. Интересното е, че босът на Локо Христо Крушарски уволни и Илиан Илиев, и Христо Колев след седмите им мачове без победа.

Локо Пд взе инициативата от първата секунда на мача и диктуваше темпото в мача. Въпреки това, до 40-та минута сериозно положения пред Красимир Костов липсваха. Вратарят се справи с няколко леки удара на футболисти в „черно-бяло“, а веднъж изби и добър изстрел от фаул на Асен Георгиев. В последните 5 минути на първото полувреме Костов обаче показа, че е един от добрите родни вратари и спаси удари от близка дистанция на Бирсент Карагарен и Вилим Посинкович.

Втората част започна по-спокойно и сякаш от нищото в 61-та минута Карагарен изведе Локомотив напред. Крилото получи отдясно по атаката, напредна до наказателното поле и стреля по диагонала в близкия ъгъл, което изненада Костов и той не се намеси достатъчно добре, за да избие – 1:0 за домакините. Само 7 минути по-късно преднината на Смърфовете бе удвоена. Димитър Илиев спечели топката в центъра и веднага пусна за Карагарен надясно, който спринтира и пусна хитър пас назад към границата на наказателното поле, където връхлетя Посинкович и с мощен удар по тревата направи 2:0.

В 77-та минута врачани можеха да се върнат в мача, но ударът с глава на Йордан Апостолов бе избит с една ръка от голлинията от Мартин Луков. Вратарят хвана и изстрел от дистанция 2 минути по-късно, а в 81-та минута Посинкович сложи край на спора с втория си гол в мача. Хърватинът получи разсичащ защитата пас, пребори Васев и пусна топката под плонжа на Костов за 3:0.

Валери Божинов направи самостоятелен рейд в наказателното поле в 83-та минута, но завършващият му удар бе право в тялото на Луков, който изби. Костов спаси изстрел на Карагарен в ответната атака. В първата минута на продължението вратарят изби удар на Елитон от разстояние, Ален Ожболт реагира най-бързо и направи добавка за крайното 4:0.

С трите точки Локо събра 25 и ще зимува на 8-о място в Първа лига, но по-важното е, че успя да се възползва от грешната стъпка на Черно море – 1:1 с Витоша, и стопи разликата до топ 6 само на 6 точки преди решителната фаза от шампионата напролет, когато остават още шест мача преди началото на плейофите. Ботев (Враца) пък изпусна шанса си да задмине днешния съперник и остава с 24 точки на 9-о място, като също може да мечтае за участие в първата шестица след Нова година.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ВРАЦА) 3:0
1:0 Бирсент Карагарен (62)
2:0 Вилим Посинкович (68)
3:0 Вилим Посинкович (81)
4:0 Aлен Ожболт (90+1)

ЛОКО ПД: 71. Луков, 50. Томашевич, 20. Петрович, 6. Езе, 5. Георгиев, 9. Карагерен, 14. Илиев, 29. Ангелов, 34. Банович, 44. Посинкович, 77. Аралица

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 11. Васев, 86. Божинов, 37. Керчев, 14. Генов, 6. Гаджев, 71. Стоев, 19. Михайлов, 18. Миланов, 26. Иванов, 94. Ненов

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: „Локомотив“

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ