Витоша изпусна да повали Моряците в калта в Бистрица за край на годината

черно море петър витанов

Витошаизпусна да накаже Черно море в последния мач на двата отбора за 2018 г. На стадиона в Бистрица те завършиха 1:1 и, въпреки че варненци удариха греда, то домакините са отборът, който създаде повечето и по-опасни положения в срещата.

В самото начало Мирослав Енчев изби удар на Наско Милев пред голлинията, а Дани Кики отвърна за Моряците с мощен изстрел над гредата. В 20-та минута по-настъпателните действия на варненци дадоха резултат и Георги Илиев откри резултата. Той получи подканващ пас от Радослав Василев и стреля извън наказателното поле, а след рикошет топката прехвърли вратаря Християн Василев за 1:0.

Последваха минути на здрава битка и редки удари към двамата вратари. Теренът в Бистрица бе доста тежък и логично положенията липсваха. Чисто такова дойде едва в 64-та минута, но току-що появилият се в игра Даниел Кутев не успя да уцели опразнената врата от 5-6 метра. В 73-та добра игра на Румен Гьонов по десния фланг завърши с хубаво центриране, което Ивайло Лазаров все пак превърна в изравнителен гол – 1:1.

Моряците можеха почти веднага да си върнат преднината, но ударът с глава на Петър Витанов разтресе напречната греда.

Изненадващо до края на мача Витоша имаше две абсолютно чисти ситуации да спечели трите точки. И при двата удара на Стефан Христов обаче топката се размина на сантиметри от целта.

Равенството 1:1 бетонира Моряците на 6-о място с 4 точки пред преследвача Етър. Витоша ще посрещне 2019 г. на 11-а позиция с 20 точки и също няма да може да бъде изместен от Дунав, който е с 15.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ