Невиждано в разградската история! Лудогорец на дъното в Европа! Швейцарските рендета удържаха!

1

Лудогорец приключи тазгодишното си участие в групите на Лига Европа без победа. Тимът на Антони Здравков стигна само до 1:1 в последния си мач срещу Цюрих, въпреки че наставникът опита да изненада съперника с нова схема 3-5-2, в която заедно в отбрана играха Рафаел Форстър, Георги Терзиев и Антон Недялков.

Швейцарците поведоха в 21-та минута, до която нямаше нито едно сериозно положение пред двете врати. Одей изпревари Форстър и Броун при центриране от пряк свободен удар и с глава от 5-6 метра отклони в мрежата.

В 32-та Натанаел тресна напречната греда от фаул, а в последната минута на първата част Якуб Швиерчок наказа жестока индивидуална грешка в отбраната на швейцарците. Защитник изчисти нескопосано на пътя на централния нападател, който от близо разстреля вратаря за 1:1.

През второто полувреме Лудогорец натисна съперника, но така и не успя да създаде чисто голово положение, но и Цюрих нямаше шансове да измъкне победата. В 89-та минута Кешеру отправи тежък удар от 20 метра, който вратарят на швейцарците, които направиха доста нарушения днес, спаси.

Лудогорец приключва на последното място в група А с 4 точки, след 4 равенства и 2 загуби. Третият АЕК (Ларнака) бе разпилян с 1:5 от победителя в потока Байер (Леверкузен) като домакин, а Цюрих зае второто място с 10 точки, с 3 по-малко от Аспирините. До днес в нито едно от участията си в Лига Европа Лудогорец не бе оставал на последното място в групата си, а вече е и 8 поредни мача без победа в груповата фаза на турнира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ