Ужасяваща драма за човека, който с Гриша Ганчев създаде шампионския Литекс

7 Dni Sport12.12.2018
ангел бончев, гриша ганчев

Софийският районен съд даде днес ход на дело срещу бизнесмена Ангел Бончев, който бе сред жертвите на бандата за отвличания „Наглите“.

Бончев се яви заедно с адвоката си Николай Беров в зала 4 на съда. Той е обвинен за закана за убийство към един от двамата си сина – Бончо.

Според прокуратурата на 25 октомври 2017 г. в хидропарк „Казичене“ бизнесменът извадил пистолет „Глок“ и го насочил към главата на сина си с думите: „Ей сега ще те гръмна като куче“.

Бончо Аврамов е частен обвинител по делото и изненадващо бе доведен от двама полицаи с белезници и маратонки без връзки в съда. По време на заседанието адвокатът на бизнесмена попита защо Бончо е с белезници, но съдът на допусна свидетелят да отговори на въпроса. Тогава Беров се обърна към съдебните заседатели и каза, че младежът е задържан за наркотици.

През септември първи в. „168 часа“ съобщи, че големият син на Ангел Бончев е арестуван заради саксии с марихуана, откритив мазе в столичния кв. „Овча купел“. Тогава в полицията попаднал и Д. Русев, който е свидетел по делото за закана за убийство.

В съда се явиха 6-има свидетели. Сред тях първи показания даде Бончо Аврамов. Той разказа, че във фаталния ден отишъл в хидропарка с Диана Русева и мъжа й, за да нахранят кучетата. Младото семейство имало договор с „Литекс парк“ ООД за наем на 2 складови помещения и терен, на който да се изгради развъдник.

Диана влязла, а мъжете останали на портала. Бончев е пресрещнал и й казал: „Нямаш работа тук“. Според сина му започнал да я обижда и той влязъл да я защити. Баща му опитал да го удари, а синът – да го изрита над коляното. После се разиграла сцената с пистолета, но дошли двама служители на СОТ 161. По-високият застанал пред Бончо, а другият помолил бизнесмена да свали оръжието и той го направил.

Ангел Бончев, който е бивш шеф на ФК „Литекс“ заяви, че ще даде обяснения на по-късен етап и че не се признава за виновен.

„Когато Бончев беше отвлечен от Наглите държавата почти нищо не направи, за да го защити, а сега без вина го направи подсъдим“, коментира преди делото адвокат Николай Беров.

Цял следобед съдът разпитваше свидетели по делото. След като всички дадат показания, ще бъдат изслушани и трима експерти. Ня мястото на инцидента е имало камери, но според Бончо Аврамов на 25 октомври м.г. те са работили само половин час.

24 ЧАСА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ