Божинов: Не е фатално да си остана и във Враца, клубовете с пари получават подкрепа от съдиите

1

Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов има желанието да осъществи трансфер, ако пред него се отвори подобна възможност. Днес Божинов получи своята награда за футболист на месец ноември и играч на 16-ия кръг .

“Всеки един български футболист, който играе в България, иска да излезе в чужбина. Ако не се получи, вратите ми във Враца са отворени. Ако не получа предложение от български клубове или в чужбина, не мисля, че това ще е проблем и нещо фатално. За мен е важно да продължа да се развивам. Докато е жив, човек продължава да се учи. За мен е много важно да се чувстваш щастлив, когато играеш. Желанието ми е такова, но не на всяка цена. Мисля, че трябва да сме стъпили здраво на земята и да бъдем реалисти”, коментира Божинов.

Божинов коментира амбициите си и тези на неговия отбор да се преборят за място в първата шестица, а също така сподели мнение, че отборите с по-високи бюджети в първенството получават по-голяма съдийска подкрепа.

“Феърплей е да не се правят схеми. За мен е важно да има феърплей. Всеки един футболисти и отбор в А група тренира и има амбиции да бъде сред най-добрите шест. Дали това ние ще го постигнем, това ще го покаже времето. Имаме желанието да се преборим за шестицата. Черно море дръпнаха пред нас, но трябва да сме реалисти. Никой обаче не може да ми отнеме мечтата, че мога да постигна дадена цел. Дали ще има феърплей, това е друга тема. Виждам, че българският футбол се развива и върви напред. Има доста оспорвани мачове. Не коства нищо да мечтаеш и да имаш амбиции и цели. Няма да е лесно, защото бюджетите на отбори като Черно море, Локо (Пд), Ботев (Пд), Берое са по-големи от нашите. Отборите с по-големи бюджети винаги са били по-подпирани. Онзи мач се отсъди дузпа за Берое срещу нас. Не искам да се връщам назад. Нормално е да се греши. И съдиите са хора и са част от играта”, сподели Божинов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ