Ключова изява на дебютант позволи на ЦСКА да се лигави срещу Верея! (СНИМКИ)

Верея ЦСКА 2

ЦСКА записа рутинна победа с 1:0 над аутсайдера в Първа лига Верея в Стара Загора. Тиаго Родригес отбеляза единственото попадение в срещата, в която „червените“ бяха водени от Никон Ел Маестро, тъй като брат му и старши треньор на тима Нестор изтърпяваше наказание от БФС. Дебют в Първа лига за „армейците“ направи вратарят Данте Стипица, който се отчете с ключово спасяване в началото при 0:0.

На трибуните на „Трейс Арена“ бе пълно с фенове на „червените“, които не спряха да подкрепят горещо своите през всичките 90 минути, въпреки че отборът не показа всичко най-добро, на което е способен.

Верея можеше да шокира „червените“ още в 4-та минута, когато Стивън Перейра подцени една изритана напред топка и Милан Вушурович я овладя, откъсвайки се сам напред. Нападателят на домакините обаче бе спрян от Данте Стипица, който излезе напред и, въпреки че ударът бе отблизо, успя да плонжира и да избие.

„Червените“ изглеждаха така сякаш знаят, че Верея ще сбърка фатално и не се напъваха особено сами да създадат голово положение. В 20-та минута Тиаго отправи първият точен удар за гостите, но точно в центъра на вратата и в ръцете на Георги Георгиев. Стражът се справи без проблеми и с изстрел на Кирил Десподов от пряк свободен удар две минути по-късно.

В 27-та минута Десподов овладя отдясно и показа перфектен поглед върху играта, извеждайки Тиаго зад защитата. Португалецът с доза шанс прокара топката през краката излезлия напред Георгиев, а после я догони и от 2 метра вкара в опразнената мрежа за 1:0.

До края на полувремето Десподов отправи още един изстрел от фаул, който вратарят на Верея улови, а веднъж стреля и от наказателното поле, но отново в обсега на стража.

На почивката звездата на ЦСКА отстъпи мястото си на Жоржиньо, а Валентин Антов зае мястото на Жанио Бикел. Рокадите дадоха бърз ефект и набързо „червените“ изпуснаха две много добри положения. Чорбаджийски засече на сантиметри покрай гредата след центриране от корнер, а рейд на Жоржиньо в наказателното поле бе спрян с общи усилия от двама защитници в синьо.

Мауридес се отчете с най-сериозният пропуск в срещата в 62-та минута. Жеферсон центрира меко на задна греда, а нападателят реши да къса мрежата с атрактивно воле, но вместо това се размина с топката, тя тупна под крака му и отиде право във вратаря. 10 минути по-късно той опита и мощен изстрел от дистанция, но неточно. В 79-та минута Али Соу зае мястото му на терена. 2 минути след появата си в игра гамбиецът отправи коварен удар, при който Георгиев изби до гредата.

Жоржиньо опита да вкара след нов пробив в 82-та минута, но бе блокиран и вратарят улови лесно.

ЦСКА събра 42 точки и се доближи на 3 до лидера Лудогорец, който от 17:30 ч. играе със Славия. Верея продължава да е на дъното в подреждането с едва 4 точки от 19 мача.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ