Септември живна в края на годината! Съдия поднесе главата на Драконите на тепсия на Галчев и компания!

Септември София Дунав Русе 19

Септември постигна изключително важна победа на дъното в Първа лига, обръщайки Дунав от 0:1 до 2:1 с голове на Стилиян Николов и Крис Гади през второто полувреме. Битката между двата отбора ще се запомни със 7-те жълти и единият червен картон, както и със скандалното решение на рефера Радослав Гидженов да не даде явна дузпа за русенци при резултат 1:1 и секунди преди Септември да отбележи победното си попадение.

Двата отбора изиграха изненадващо приятен мач пред празните трибуни на националния стадион. Септември започна по-активно и Борис Галчев отправи първият опасен удар в 8-та минута от статично положение. Станислав Антонов обаче реагира прекрасно и изби. Вратарят на Дунав се справи и с няколко центрирания в наказателното си поле преди да се стигне до 17-та минута, в която русенци поведоха. Александру Бенга допусна детинска грешка и позволи на Божидар Васев да му открадне и да пусне към Борислав Балджийски, който с бомбен шут от 20 метра не остави шанс на Янко Георгиев, въпреки че вратарят все пак успя да докосне топката.

Септември не се смути от попадението и веднага се хвърли да търси изравняването. Ишмаел Байду опропасти страхотен пас на Галчев с неточен удар в 20-та минута. Капитанът качи топката на главата на Мирослав Будинов в 35-та минута, но таранът не можа да уцели вратата. Две минути преди края на първото полувреме Будинов се измъкна на първа греда при центриране от корнер и отклони към вратата, но Антонов закова топката на голлинията. В последната минута на продължението на първата част стражът излезе да боксира подаване на Галчев от фаул, но бе изпреварен от Асен Чандъров, който с глава отклони покрай гредата.

Натискът на Септември даде резултат 5 минути след началото на второто полувреме. Стилиян Николов изпревари персоналния си пазач и с глава прониза Антонов за 1:1.

Бенга, Иван Коконов и Георги Русев се разминаха на сантиметри с нови попадения в следващите минути, а в 69-та се стигна до най-скандалната ситуация в мача. Коконов опита да свали с глава към свой съотборник в наказателото поле на Септември, а Бенга спря топката с ръка на 5 метра пред погледа на рефера Радослав Гидженов, който обаче незнайно защо реши, че основания за дузпа няма. В ответната атака Септември поведе. Столичани откраднаха в центъра на терена и Чандъров с прекрасен параболичен пас изведе Крис Гади сам зад защитата. Нападателят показа хладнокръвие и прекара топката между краката на Антонов за 2:1.

Дунав тръгна напред, което отвори много мача и в последните 15 минути на мача Станислав Антонов на няколко пъти трябваше да се справя с удари от много близка дистанция. Русенци пък доиграха срещата с човек по-малко, след като Васев си изкара два жълти картона в рамките на 84-та минута и логично бе изгонен.

В последната от 4-те минути добавено време Балджийски пропусна да донесе равенството на Дунав с удар от наказателното поле, който насочи право в обсега на Янко Георгиев.

Септември записва втори пореден положителен резултат след 2:2 с Левски през седмицата и вече има 14 точки на предпоследното 13-о място в Първа лига. Дунав пък отново не успя да спечели извън Русе и е 12-и с точка повече от днешния си съперник.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ