Славия ще се опита да обърка сметките на Лудогорец

Славия Лудогорец (26)

Днес в 17:30 часа Лудогорец приема Славия в двубой от 19-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините от Разград се надяват да се върнат на победния път, след като в миналия кръг взеха само точка при гостуването си на ЦСКА (1:1). “Белите” обаче са изключително коварен отбор, който със сигурност няма да се даде лесно и ще направи всичко възможно да обърка сметките на “Орлите”.

Това ще бъде четвърти сблъсък между тези два отбора през този сезон. Те първо се изправиха един срещу друг в спор за Суперкупата на България и “зелените” спечелиха с 1:0. След това срещата за първенство на “Васил Левски” завърши при нулево реми, а накрая жребият определи тези състави да се срещнат и за Купата на България, като в редовното време отново нямаше победител (2:2), но Лудогорец триумфира след изпълнение на дузпи.

Всички тези мачове обаче показаха, че Славия може да се противопостави доста успешно на Лудогорец. Възпитаниците на Златомир Загорчич подготвят нова изненада на шампионите, но дали ще им се получи е съвсм друг въпрос. “Орлите” набират скорост и особено в първенството са доста категорични, като вече 15 поредни мача нямат загуба. Освен това те са и тимът с най-силното нападение с 38 отбелязани гола. Славия пък показва колебания в гостуванията си, като няма победа в последните си 5 срещи далеч от дома.

Антони Здравков не може да разчита на наказания Сисиньо, както и на трайно контузените Владислав Стоянов, Анисе и Григоре. Предполага се, че той няма да прави драматични размествания в състава си и на вратата ще започне Ренан, а пред него в защита ще бъдат Саша, Моци, Недялков и Натанаел. Дяков и Кампаняро ще са опорните полузащитници, а Марселиняо ще е в ролята на плеймейкър. Лукоки и Вандерсон ще действат по крилата, а голове ще се чакат от Клаудиу Кешерю.

Славия пък е единствено без контузения Андреа Христов. Очаква се гостите да излязат в състав Стергиакис под рамката и Александров, Марем, Гамаков и Велковски в отбрана. Шоколаров и Карабельов ще действат в средата на терена, а Йомов и Узунов ще бъдат на крилата. Атаката ще води Мицански, а зад гърба му ще бъде Иванов.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Саша, Моци, Недялков, Натанаел, Кампаняро, Дяков, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю

СЛАВИЯ: Стергиакис, Александров, Марем, Гамаков, Велковски, Шоколаров, Карабельов, Иванов, Йомов, Узунов, Мицански


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ