Не е истина! Роден клуб готви оферта за Благо Георгиев, дава пост и на Златка

Благо Джизъса Русата Златка и Валентинов

Ръководството на Надежда (Доброславци) подготвя истинска трансферна бомба през зимата. Тимът от Югозападната Трета лига ще отправи оферта към бившия български национал Благой Георгиев. За намеренията си информираха от клуба пред „Витоша Нюз“. Както е известно, Благо Джизъса в момента се подвизава в Къщата на „Биг Брадър“, след като се раздели с професионалния футбол.

36-годишният бивш национал още не е прекратил официално кариерата си.

„Разбира се, че Благой е добре дошъл при нас. Ще ни помогне много в битката за спасение от изпадане. Дори и да има високи финансови претенции, това не ни притеснява. Ще осигурим пари за заплатата му. Все пак той е истинска легенда, доказан професионалист и суперфутболист. Неговата нова любов Златка Райков пък ще я назначим за директор на пресслужбата. Тя е хубаво и интелигентно момиче, комуникативно, умно“, обяви пред „Витоша Нюз“ босът на Надежда (Доброславци) Светослав Цончев.

„Чакаме само Георгиев да излезе от къщата на “Биг Брадър”, за да говорим с него. Съвсем сериозно планираме да го поканим. Друг е въпросът все пак дали той ще приеме. Надявам се Благо да играе през пролетта за нас“, добави Цончев.

Любопитно е, че треньор на съседното до Доброславци село Мрамор е бивш съотборник и добър приятел на Георгиев, а именно Стефан Костадинов. Двамата играха заедно в Славия и младежкия национален тим.

Благой Георгиев беше считан навремето за един от най-големите ни таланти, юноша е на Славия. В националния тим ексцентричният техничар записа 50 мача и 5 гола. Визитката му е респектираща: той игра в Славия (172 мача, 46 гола), испанския Алавес (10 мача), сръбския Цървена звезда (20 мача, 2 гола), немския Дуисбург (31 мача, 2 гола), руските Терек Грозни (105 мача, 7 гола), Амкар Перм (36 мача, 3 гола), Рубин Казан (37 мача, 1 гол) и Оренбург (30 мача, 7 гола). Общо: 441 мача и 68 гола в професионалната кариера записа Благо.

От известно време насам обаче Джизъса се е отдал само на удоволствия.

Босовете на тима от Доброславци планират солидна зимна селекция. Надежда завърши есенния полусезон на 16-о място с актив от 14 точки и е сериозно застрашен от изпадане. С по-малко в класирането са само другите новаци в групата – Спортист (Своге) – 11, и Велбъжд (Кюстендил) – 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ