Бивш футболист на Ботев отсече: Мястото на Неделев не е в ЦСКА, а в чужбина

Неделев - Ботевист завинаги 3

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) Георги Георгиев е категоричен, че пътят на Тодор Неделев във футбола трябва да води единствено до отбори в чужбина.

Той е на мнение, че в момента преминаването му в друг клуб в България, дори и това да е ЦСКА, би било крачка назад.

„Ботев беше по-дорият отбор в дербито с Локо и заслужено спечели. „Канарчетата“ играха добре, но и „черно-белите“ имаха няколко хубави положения през първото полувреме. Колкото до гола на Неделев – не бяхме виждали скоро такова попадение в България. Много красиво го направи. Поемането на топката, погледът къде се намира вратарят в този момент и изпълнението бяха на топ ниво.
Познавам Тошко от много малък. Винаги съм казвал, че той може още повече. Трябва да разбере, че сега е моментът да играе голям футбол. Има безспорни качества, но може повече. Винаги ще бъда взискателен към футболистите, които имат талант. Защото към така наречените дърводелци няма как да имам претенции. Те не стават, дори и да тренират по 24 часа на ден.

Участвал съм в пловдивското дерби и нямам спомен за такова попадение като това на Тодор Неделев. Играли сме много хубави мачове с Локо, но не се сещам за такъв гол. Имаше един двубой, в който Атанас Пашев им вкара четири попадения, но не и такова като на Тошко.
Според мен по-добрият вариант от тук насетне за Неделев е чужбина. И то в отбор, който развива футболистите си. Но той си взима сам решенията. По мое време, като играеш в Ботев и отидеш в ЦСКА, беше крачка напред, но в сегашните времена не съм много убеден.
Надявам се този гол да му даде тласъка, че за него сега е време да играе голям футбол. Тошко е умно и скромно момче. Дано се опита нещо да направи за кариерата си“, коментира Георгиев пред „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ