Дунав ще спира пропадането си срещу Славия

Славия Дунав Русе (9)

Дунав посреща Славия днес в 15:00 часа в двубой от 18-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините ще искат да спрат негативната си серия от 3 поредни загуби. Още повече, че те спешно е нуждаят от точки в битката за оцеляване. Срещу тях обаче застава тимът на Славия, който е в настроение след успеха над ЦСКА (1:0) в миналия кръг.

През първия полусезон “белите” спечелиха сравнително безпроблемно с 2:0 на “Васил Левски” в София. Общата статистика пък показва, че Славия има леко предимство от 20 победи, 15 равенства и 12 загуби. В Русе обаче нещата са доста по-изравнени – 6 победи за Дунав, 7 за Славия и 11 ремита.

Софиянци обаче показват доста стабилна игра на свой терен, но не и далеч от дома. Те нямат успех в последните си 4 гостувания, като могат да се похвалят с едва 2 победи далеч от дома.

Проблем пред представянето на двата тима може да се окаже лошото състояние на терена на стадиона в Русе. Ниските температури са замразили терена, а вчерашният дъжд влоши състоянието му. Служители на местното предприятие “Спортни имоти” полагат сериозни усилия да го приведат в добър вид, като дори и фенове на “драконите” се включиха в почистването.

Дунав няма проблеми с контузени или наказани. Очаква се мачът да започнат Антонов под рамката и Костадинов, Мартин Ковачев, Динков и Васев в отбрана. Попадийн и Станоев ще бъдат двойката опорни полузащитници, а Балджийски ще изпълнява ролята на плеймейкър. Светослав Ковачев и Коконов ще бъдат на двете крила, а Ахмедов ще действа на върха на атаката.

Златомир Загорчич пък е без контузения Андреа Христов и наказания Сашо Александров. Сръбският специалист се очаква да пусне на терена Стергиакис на вратата, а пред него ще действат Марем Виданов, Гамаков и Велковски. Карабеляов, Иванов и Шоколаров ще действат в средата на терена, а Йомов, Чунчуков и Цветанов ще са триото в предни позиции.

Вероятни състави:

ДУНАВ: Антонов, Костадинов, М. Ковачев, Динков, Васев, Попадийн, Станоев, Балджийски, С. Ковачев, коконов, Ахмедов

СЛАВИЯ: Стергиакис, Марем, Виданов, Гамаков, Велковски, Шоколаров, Иванов, Карабельов, Йомов, Чунчуков, Цветанов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ