Гонзо разсипа Люпко Петрович заради назначението му в ЦСКА: На стари години си плюе на авторитета

Христо Стоичков Коктейл книга (52) Гонзо Георги Иванов

„Люпко в ЦСКА? Плюе си на авторитета!“ Това обяви бившият треньор и нападател на Левски Георги Иванов в интервю за Канал 3. Той коментира и назначението на новия директор на „сините“ Павел Колев. Гонзо участва в „Мача на звездите“ между ветерани на България и Италия, с който завърши детския турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“.

„Изненадах се, че отива в ЦСКА, според мен нямаше нужда от тази работа. На стари години да си плюеш на авторитета…без да го обиждам, много го уважавам. Той винаги ще бъде уважаван от всички левскари. Аз просто не бих постъпил така“, ковентира Гонзо.

„Вижте нормално е да се допускат загуби. Левски ще се оправи, трябва да се прояви търпение към треньора. „Синята“ публика заслужава да гледа силен Левски. Нормално е да има по-малко хора на стадионите. За мен Левски трябва да има солидна основа от футболисти, които да играят от по-дълго време в отбора и да са истински левскари“, обави той.

„Другото много важно нещо е липсата на лидер. Трябва човек, който да поведе отбора, да го избута на върха. Левски има дупки в селекцията. Не говоря за една-две. Трябват му 13-14 класни играчи, от които всеки да може да поеме отговорност. Когато намерят това, тимът ще е там където трябва. Харесвам всички българи в Левски. Не може да има 18 чужденци и трима българи. Добрият футболист е този, който може да издърпа отбора в тежко положение. Хората искат да виждат, дори Левски да не печели всеки мач, поне да играе красиво и всеки мач за победа. Това е в ЕГН-то на Левски“, каза още Гонзо.

„Не съм запознат с работата на Павел Колев. Той ми е приятел повече от 20 години и му пожелавам успех. Ако някой смята, че с неговото идване нещо ще се промени с магическа пръчка, много се бърка“1 продълги легендата на Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ