Невероятна драма! Фамозен гол в последната секунда попари Левски

Септември София Левски 23

Септември попари Левски в последната секундя. Двубоят на „Васил Левски“ завърши наравно 2:2. Станислав Костов откри резултата в 60-ата минута, а в 66-ата Иван Стоянов изравни. Жерсон Кабрал отново изведе сините напред след точно изпълнение на дузпа в 80-ата минута. В 82-ата минута Септември остана с 10 човека след втори жълт картон на Фабиано Алвеш. Резервата Мирослав Будинов обаче изравни след феноменален гол със странична ножица в 94-ата минута.

В 25-ата минута домакините като по чудо не откриха резултата. Георги Русев направи двойно подаване с Тилев, след което отправи шут. Той рикошира в крак на бранител и профуча на сантиметри покрай лявата греда.

В 35-ата минута Септември отправи пореден удар. Русев шутира от 20 метра и под ъгъл, Митрев боксира и извади късмет, че изпрати топката в краката на Рейш, а не в тези на играч от домакините, който щеше да отбележи без проблем.

В 43-ата минута гредата спаси септемврийци за втори път. Обертан получи пас на дясното крило. Последва остро центриране към Костов. Централният нападател докосна леко топката, която тупна коварно пред Янко Георгиев, срещна десния страничен стълб и се върна в ръцете на вратаря.

В 54-ата минута Бенга вкара с глава в синята врата, но попадението бе отменено. Реферът Петър Костадинов прецени, че защитникът на Септември е извършил нарушение срещу Кали Тиам. Малко по-късно Белмонт спря с брилянтен шпагат откъсващия се сам срещу вратаря Георги Русев.

След час игра Левски поведе. Жерсон Кабрал центрира към Костов, който се измъкна от централните бранители и след удар с глава от 5-6 метра не остави шанс на Георгиев за 1:0.

Радостта на гостите бе твърде кратка, тъй като в 66-ата минута Септември изравни след поредица от грешки на сините. Първо Митрев не се намеси добре след изпълнение на фаул. Последва разбъркване в наказателното поле. То завърши с пас на Байду към Иван Стоянов, който вкара с удар от 7-8 метра.

Веднага след изпълнение на центъра Левски можеше да върне преднината си, но Костов шутира покрай вратата. В 73-ата минута опасен удар на Мариани профуча покрай вратата. Секунди по-късно футболист на сините бе изпуснат след центриране от фаул на Мариани, но не успя да вкара от удобна позиция.

В 80-ата минута Левски вкара втори гол след точно изпълнение на дузпа от Жерсон Кабрал. Тя бе свирена за много спорно нарушение на Байду срещу Горанов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ