Специалистите са категорични: Не отписвайте Григор през 2019 г.

Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (64)

Григор Димитров се представи колебливо по кортовете през 2018 г. и това веднага го срина в класацията на АТР до 19-та позиция. При положение, че само 12 месеца по-рано беше в подножието на върха и записа невероятното постижение от №2 в света.

Редица специалисти се изредиха да го отписват от големия тенис и да твърдят, че вече е минал пика си. Но анализаторите от My Tennis са на различно мнение. Според тях, все още не сме видели всичко най-добро от Димитров и можем да очакваме голямото завръщане през 2019 г.

Изданието прави анализ на изпадналите в дупка тенисисти и дали можем да ги видим отново във върхова форма догодина. Сред тях са Стан Вавринка, Анди Мъри, Виктория Азаренка, Винъс Уилямс и редица други. А ето и какво пише за българина:

„Дори и спечелените финали на АТР през 2017 г. сякаш не успяха да удовлетворят огромните очаквания към българина. Той тогава стигна до №3 в света, докато сега е едва 19-и. Димитров сам си е виновен за това, разбира се.“

„В първата половина на годината резултатите му бяха сравнително добри. Игра финал в Ротердам и полуфинал в Монте Карло тогава, но след това не направи почти нищо. Но не трябва да отписвате българина през 2019 г. Той е само на 27 г., а това е златната възраст в тениса“, написаха от изданието.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ