Григор Димитров: Нямам време да празнувам успехите си! Материалните награди не ме интересуват

григор димитров андре агаси

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю пред Десислава Стоянова от предаването „Преди обед“ по bTV. В първата част Гришо говори откровено за победите от миналия сезон, срива през тази година и очакванията си за 2019 година. Димитров разочарова феновете си у нас, че няма да играе на София Оупън през февруари, но призна, че с екипа му имат планове за развитието на тениса у нас. Втората и третата част от интервюто ще бъдат излъчени в четвъртък и петък.

„Абсолютно нормално и спокойно отпразнувах победата в Лондон. Цял живот работя за това нещо и когато го получиш повечето удоволствие запазваш за себе си. Макар да се чувствам по-горд със себе си. Майка ми и баща ми бяха там, треньорът ми. Иска този успех да бъде послание: „Ето, заповядайте, това беше за вас“. Беше като едно удовлетворение за себе си, че съм направил това“, обяви най-добрият български тенисист.

„Въобще нямах време да помисля за успеха и да празнувам триумфа. Тенисът е такъв спорт, че няма време за празненства. Дори да спечелиш турнира в неделя, понеделник трябва да си на друг и да започнеш отначало“, коментира Гришо.

„Материалните награди са лесна работа, винаги са били второстепенни за мен. Имам всичко, от което се нуждая. Винаги съм бил спокоен човек. Мога с и без пари, защото знам и двете страни на нещата. Парите са следствие“, каза още Григор.

„Аз съм приел спорта като начин на живот. Ти си пристрастен към нещо, което понякога не можеш да го разбереш. На кого му харесва да малтретира тялото си всеки ден? А на мен това ми доставя удоволствие. Аз самият винаги съм искал да правя нещо, което обичам. Не го приемам като работа, а като част от себе си. Имало е моменти, когато съм искал да избягам, но после пак се връщам. Най-важното е да зададеш въпроса в какво съм най-добър, а в момента аз съм най-добър в тениса.“

„Краят на миналата година беше просто мечта. Тази година може би не играх най-добрият си тенис, но подобрих много неща извън корта и мисля, че догодина ще ми помогнат да печеля големи турнири. Аз имах големи очаквания към себе си и исках да печеля турнири. Но го направих, защото мога да си го позволя. Това, че сега съм изгубил някакви позиции изобщо няма никакво значение“, допълни Григор Димитров.

„Не чета и не слушам мненията на анализаторите. Годината не беше добра в тениса, но не се отчайвам. Загубих няколко месеца, за да избера правилната ракета. Това е много важно, но можех да си го позволя, тъй като имах добър ранкинг.“

„Имам специална връзка с Агаси. Той познава ситуацията в тениса и през какво минавам. С Андре мога да говоря за всичко. Инициативата за работа беше моя. Има идеи, които ми харесват и съвпадат с играта ми. Със сигурност ще има седмици, които ще бъде с мен. Той ще ми помогне с нагласата.“

„За момента не изглежда много голям шансът да играя в София. Решили сме да играем Ротердам и Акапулко. Знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир. Разбирам разочарованието на феновете. Има неща, които с екипа ми искаме да направим в България. София Оупън е частен турнир. Защо трябва да правим частен турнир, ако може да направим нещо повече, да се даде шанс не само на АТР играчи, а на нашите си играчи, за българите, защо да нямаме повече Фючърси и Чалънджъри в България? Чехия е голяма държава в тениса, но няма турнир на АТР. Там залагат на развитието на младите и да им се дава шанс. Защо да не даваме шанс на повечето играчи? Ако се помага, нека се помага по правилния начин.“

„За последно преди 3-4 години посрещнах Нова година като всички хора. Останах буден до 00:00 часа. Иначе си лягам към 22:00 часа, тъй като на другия ден предстои участие в турнир. Имам цели и очаквания към 2019 година. Има нови неща в отбора ми. Андре Агаси вече е част от него“, призна Григор Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ