Морето отнесе старозагорската крепост и постави много въпроси пред бездушния Берое

1

Черно море постигна минимална победа с 1:0 като гост на Берое в първи мач от 18-ия кръг на първенство. Виктор Генев реализира единственото попадение в срещата в 34-та минута, когато се възползва от разбъркване в наказателното поле и с удар по тревата изненада Душан Перниш, който не успя да реагира добре, тъй като нямаше добра видимост към случващото се около точката на дузпата.

Двубоят под Аязмото не предложи кой знае какви емоции през първото полувреме, като освен попадението на Генев имаше само по един точен удар към двете врати, но Перниш и Георги Китанов нямаха никакви проблеми да уловят.

През втората част заралии опитаха да върнат гола, но Моряците бяха добре организирани в отбрана и допуснаха само едно опасно положение пред вратата на Китанов. При него Мартин Камбуров опита удар с глава, но топката срещна лицето на Генев и отиде в Матеус Леони, който от 5 метра по диагонала стреля покрай гредата. Ради Василев можеше да осигури по-спокойна втора част за варненци, но в 50-та минута прати топката високо над целта след подаване на границата на вратарското поле.

Днешната загуба е втора поредна за Берое и заралии може да паднат на четвъртото място в Първа лига, ако Ботев Пд спечели градското дерби с Локомотив. Тимът на Александър Томаш е с 30 точки, Канарите са с 29, а Черно море вече събра 27 и е еднолично на шестото място преди прекия двубой между Етър и Ботев (Враца), които имат по 24 и до днес деляха позицията с момчетата на Илиан Илиев.

За Александър Томаш пък има доста въпроси, след като във втори пореден мач в редиците на неговия отбор се забелязва спад на бойния дух и голяма част от играчите изглеждат незаинтересовани какво се случва покрай тях на терена. Неслучайно след 1:4 от Ботев Пд през уикенда треньорът каза, че бездушието не се толерира и в „Коматево“ тимът е изиграл най-слабия си мач този сезон. Днешното представяне може би бе и по-лошо, а не трябва да се подминава и фактът, че загубата е първа за Берое в Стара Загора след 0:4 от Левски на Делио Роси в края на април.

БЕРОЕ – ЧЕРНО МОРЕ 0:1
0:1 Генев (34)

БЕРОЕ: Перниш; Желев, Бандаловски, Хаджиев, Леони; А. Цветков, В. Гаджев; Вандерсон, Б. Цонев, Бригидо; М. Камбуров
Старши треньор: А. Томаш
ЧЕРНО МОРЕ: Китанов;Кононго, П. Димов, Генев, Хасани; Панайотов, Витанов; Андраде, Кики, М. Минчев; Р. Василев
Старши треньор: И. Илиев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ