Няма Каранга, няма Кешеру! Станислав Костов подгони Гара Дембеле и място в историята!

Левски Славия (18) станислав костов

Дунав стана 10-ият тим, срещу който се разписа през настоящия сезон нападателят на Левски Станислав Костов. Така отборите, срещу които още не го е правил, останаха само три – Берое, Локо Пд и ЦСКА.

Благоевградчанинът е първият българин в последното десетилетие, постигнал 14 гола в първите 17 кръга на първенството, при това, без да изпълни нито една от 4-те дузпи, свирени за сините в настоящия шампионат.

До зимната пауза Костов ще има още 3 възможности да увеличи головия си актив – срещу Септември, Етър и Берое, и така да гони най-доброто голмайсторско постижение за първия дял от едно първенство през новия век. През есента на 2002 г. Мартин Кушев вкара цели 17 гола в едва 13 мача за Славия, преди да бъде продаден през зимната пауза на руския Шинник. Чужденецът с най-много голове е Гара Дембеле, който през 2010/11 г. се разписа 17 пъти в 17 мача, но и 4 от попаденията му дойдоха от дузпи.

Рекордът за най-много попадения за български клуб през есенен дял в един шампионат държи Петър Жеков, който до паузата на сезон 1968/69 г. постигна 22 гола за 15 кръга. Впоследствие нападателят на ЦСКА взе и „Златната обувка“ за голмайстор №1 в Европа с 36 попадения.

„Тема спорт“

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ