Ботев ще си връща властта в Пловдив с мощно нападение

Ботев Пд-ЛокоПд 24

Локомотив и Ботев се изправят днес от 17:30 ч. на „Лаута“ във второто за сезона пловдивско дерби. „Черно-белите“ триумфираха с 1:0 на „Коматево“ в първото издание на срещата този сезон, но сега Канарите са пределно амбицирани да си върнат властта под тепетата. Затова и Николай Киров се очаква да хвърли в атака всичко най-добро, с което разполага. Стивън Петков ще се завърне сред титулярите, след като Антонио Вутов водеше нападението срещу Берое през уикенда. Вутов ще се премести зад Стивън, а по крилата ще действат Тодор Неделев и Густаво Афонсо.

За Локо след наказания се завръщат Анте Аралица и Димитър Везалов, но двамата е по-вероятно да останат резерви. Ален Ожболт си извоюва правото да е централен нападател за „черно-белите“ в първото си дерби, а двойката Стивън Езе – Асен Георгиев се представя стабилно заедно. Единственият проблем пред Бруно Акрапович е наказанието на защитника Йосип Томашевич, чието място ще бъде заето от Вилим Посинкович.

Ботев Пд е пети в класирането и, ако Берое сбърка при домакинството си на Черно море, ще се изкачи на четвъртата позиция. Локо пък трябва да наваксва в битката за топ 6 след грешната стъпка 2:2 срещу Верея и вече изостава на 2 точки от Моряците и Етър.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛОКО ПД: Луков, А. Георгиев, Езе, Везалов, Буна, Банович, Д. Илиев, Абдулахи, Карагерен, Аралица, Посинкович
Старши треньор: Б. Акрапович

БОТЕВ ПД: Кайзер; Перейра, К. Димитров, Пиргов, Й. Минев; Терзиев, Юсеин, Афонсо,Вутов, Неделев, Ст. Петков
Старши треньор: Н. Киров

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ