Международен център с шокираща новина за мачовете на Левски до момента! Това казва всичко

7 Dni Sport04.12.2018
Левски Дунав Русе 21

Мачовете с участието на Левски са с найнисък процент на ефективност по отношение на времето, което топката е прекарала в игра спрямо 90 минути. Това показва изследване на Футболната обсерватория към Международния център за спортни науки (CIES), основана на данните на InStat за периода от 1 юли – 28 ноември 2018 година.

В срещите на сините реално се е играло само в 49% от времето. По различни причини – като лежане на терена, смени, разправии със съдиите, влизане на лекарски екипи и други – останалите 51% са били загубени. На другия полюс са двубоите с участието на Етър. В тях са регистрирани 58% ефективност – най-високата за родния елит.

В изследването са разгледани данните от 37 първенства и турнири на Стария континент. Най-малко време е било загубено в елитната дивизия на Швеция – Алсвенскан (60,4% ефективност). Следва Шампионската лига с 60,2% и холандската Ередивизие с 58,6%.

Българският шампионат е чак на 29-а позиция с 53,9%. Повече от нас се бави играта само в най-горните дивизии на Румъния, Швейцария, Полша, Чехия, вторите ешелони на Англия и Испания, Шотландия и Португалия.

Португалците са на дъното с 50,9%, а срещите на местния Фейрензе са абсолютният минимум на ефективност на играта с 45,7%.

От Топ 5 на първенствата най-лесно върви играта в германската Първа Бундеслига (58,5%), а най-много се размотават в испанската Ла Лига (55.8%). В тези пет шампионата най-ефективни са срещите с участието на Борусия Мьонхенгладбах (62,5%), Ливърпул (62,2%), Милан (61,2%), Барселона (60,3%) и


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ