България ще гони задължителна победа срещу Франция

българия баскетбол

На благотворителна вълна са в щаба на френския национален отбор преди сблъсъка в България.

Днес четата на Любо Минчев гостува в 20,00 ч на „петлите“ в Лимож. При успех нашите ще продължат да мечтаят за световните финали в Китай догодина, докато с успеха си в петък над Чехия като гост (79:65) французите вече са сигурни за мондиала.

Въпреки това играчите на Венсан Коле имат няколко причини, за да са максимално концентрирани срещу баскетнационалите ни. Едната е, че те са част от благотворителна инициатива, подобна на „Българската Коледа“, и за всяка отбелязана точка в коша на България ще дарят по 40 евро. До момента мъжкият и женски национален отбор по баскетбол на Франция са събрали 18 000 евро.

„Петлите“ вече отпразнуваха класирането си за световното като на специалната вечеря дадена в чест на отбора от президента на местната федерация Жан-Пиер Сиюта, последният обяви, че звездата Борис Диау ще влезе в щаба на отбора за Китай 2019. В момента бившият ас на Юта, Сан Антонио (шампион през 2014 г.), Шарлът, Финикс и Атланта в НБА е капитан на кораб на Канарските острови. Тежкото крило за последно игра във френския Левалоа Метрополитан през сезон 2017/2018.

Всички билети за днешния мач между Франция и България в Лимож пък са продадени. Капацитетът на „Пале де Спорт дьо Боблан“ е 6000 зрители. Домакините със сигурност ще искат да зарадват феновете си и да отмъстят на нашия отбор за загубата в средата на септември в Ботевград – 74:68.

Местната преса не се фокусира особено върху „трикольорите“. Споменава се единствено добре познатия във Франция Дий Бост, играл за Страсбург, който не бе пуснат от клубния си тим Химки за този квалификационен прозорец. Както и отсъствието на звездата ни Александър Везенков.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ