Ботев (Враца) на гребена на вълната, размаза Септември! Синът на собственика на битите столичани със селска изцепка

Левски Ботев Враца 16 Радост

Ботев (Враца) разпиля с 4:1 Септември и се изравни по точки с шестия в Първа лига Етър и осмия Черно море. И трите тима имат по 24 в актива си, а днес под Околчица Валери Божинов даде тон за успеха с шестия си гол от началото на сезона. Нападателят вкара и в миналия кръг срещу Левски на „Герена“, а сега се разписа и на стадион „Христо Ботев“, макар и леко куриозно. Божинов подложи главата си при центриране на Георги Вълчев, но свали топката в крака си и от там тя отиде в мрежата на Янко Ангелов, който малко преди това бе направил страхотно спасяване след изстрел на играча с №86 отблизо.

Попадението дойде в 26-та минута, а 90 секунди по-късно врачани удвоиха преднината си с нова доза шанс. Изритана напред от вратаря Костов топка се оказа трудна за централния бранител на Септември Бенга, който под натиска на Даниел Генов, я ритна в гърдите на Дарко Глишик и от там кълбото се търколи покрай излезлия напред страж Ангелов за 2:0.

Септември успя да се върне в мача с красиво изпълнение на Крис Гади в 42-та минута. Асен Чандъров хвърли пас зад гърба на защитата на Ботев, а нападателят овладя и със страхотен удар от въздуха направи 1:2.

Само 10 минути след началото на втората част обаче врачани си върнаха преднината от два гола с не по-малко красив гол. Даниел Генов получи далеч от вратата, нагласи си топката и я прати в мрежата с неспасяем шут, като кълбото се удари и страничната греда преди да мине зад гърба на Янко Ангелов.

В 64-та минута се стигна до най-грозният момент в срещата. След фаул на Асен Чандъров срещу Йордан Апостолов, опитният играч на домакините провокира съперника си и го чукна с глава, като и двамата паднаха на терена. Реферът Никола Попов им показа директни червени картони за разправията, а на излизане от терена Чандъров не спря да обижда съперника си, като на тъчлинията му направи и подигравателен жест да влезе пръв в тунела. Това вбеси феновете на Ботев, които започнаха да замерят със снежни топки сина на Румен Чандъров, който пък зае поза с ръце на кръста и продължи провокацията. В крайна сметка младокът се прибра в тунела с помощта на човек от щаба на врачани, а до края на мача Емил Стоев отбеляза четвърти гол за домакините в 78-та минута след удар отблизо.

БОТЕВ (ВРАЦА) – СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ) 4:1
1:0 Божинов (26′)
2:0 Глишик (28′ авт.)
2:1 Гади (42′)
3:1 Генов (55′)
4:1 Стоев (78′)

БОТЕВ ВР: 33. Красимир Костов, 11. Андреас Васев, 37. Венцислав Керчев, 18. Илия Миланов, 26. Мариян Иванов, 7. Георги Вълчев, 88. Йордан Апостолов, 71. Емил Стоев, 94. Юлиян Ненов, 14. Даниел Генов, 86. Валери Божинов
Старши треньор: С. Ангелов

СЕПТЕМВРИ: 21. Янко Георгиев, 6. Александру Бенга, 16. Стилиян Николов, 25. Иван Стоянов, 23. Дарко Глишик, 8. Борис Галчев, 26. Фабиано, 10. Асен Чандъров, 13. Здравко Димитров, 20. Ишмаел Байду, 19. Крис Гади
Старши треньор: Х. Арангелов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ