Битката за промоция ще е жестока! Арда изхвърли ЦСКА 1948 от тройката

Арда - Царско село (10)

Арда се настани в тройката, след като победи Кариана у дома с 2:0. Головете реализира Вълчан Чанев по веднъж през двете полувремена. Така кърджалийци изместиха ФК ЦСКА 1948 Сф от местата, даващи право на участие на бараж. Царско село пък запази аванса си от 7 точки пред Монтана и цели 15 пред Арда, след като победи Литекс с 3:1 в София. Това бе 6-и пореден успех на столичани. Ловчанлии обаче показаха доста добро лице в срещата.

Арда зареди положения пред вратата на Кариана още от първата минута. Чанев, Марчев и Ахмед Осман обаче последователно пропуснаха. Ивелин Илиев от гостите пък пропиля отличен шанс в 15-ата минута. Скоро след това Марчев пак не можа да се разпише, а Осман удари греда. Голът падна в 22- ата минута, когато Чанев с глава реализира за 1:0.

След почивката картината на терена не се промени по никакъв начин. В 55-ата минута Арда реши мача, след като Чанев отново се разписа с глава. До края на срещата кърджалийци изпуснаха още куп шансове, като Марчев на два пъти не успя да вкара, а резервата Лукас Мартинс не можа да преодолее вратаря Станев в ситуация очи в очи.

Царско село и Литекс пък направиха доста интересен мач. В началото двата тима повече се надлъгваха и си размениха по един гол. Георги Хашев откри за столичани в 11- ата минута. Топката се озова в него след щастлив рикошет и от 2 метра реализира. В 18-ата обаче Добромир Бонев изравни след добра атака отдясно. Малко след това Веселин Минев стреля от воле, но стражът на гостите Петър Петров отрази. Литекс се стремеше да играе на постепенна атака, като доста активен бе десният фланг чрез Турицов и Капитанов. Ловчанлии изнесоха силен мач, като имаха няколко добри положения, но малко шанс не им достигна, за да вкарат повече.

В 48-ата минута Царско село поведе след красив удар на Емануил Манев от воле от 22 метра. Преди това топката бе изчистена след корнер. В 74- ата минута пък дежурният голмайстор на Царско село Георги Минчев реализира за 16-и път в първенството за крайното 3:1.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ