Левски си го изкара на Дунав! Сините вкараха три за едно полувреме пред обидно малко публика на „Герена“ (Снимки)

Левски Дунав Русе 17

Левски се върна на победния път в Първа лига. Сините се наложиха с 3:0 у дома срещу Дунав (Русе), като и трите попадения паднаха още през първото полувреме. Завърналият се в игра Жерсон Кабрал вкара два гола, а веднъж се разписа и голмайстора Станислав Костов. На стадиона „Виваком Арена“ обаче присъстваше обидно малко публика. Основната причината за липсата на фенове бяха последните слаби резултати на отбора, както и студеното време в столицата.

Левски започна силно мача, но до 20-ата минута така и не успяваше да сътвори чисто голово положение. В 21-ата минута обаче Жерсон Кабрал даде аванс на „сините“ с удар от 20 метра, след който вратарят Димитров не се намеси добре.

Втори гол за Левски падна в 28-ата минута, а точен отново беше Кабрал. Този път той се разписа от дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу Обертан от Попадийн. Божидар Митрев изби в корнер опасно центриране на Васев, което отиваше под гредата. Левски вече играеше с настроение, а след хубава атака в 38-ата минута падна и третото попадение. Негов автор беше Костов, който засече отблизо отлично подаване на Обертан. Така таранът има вече 14 гола през този сезон.

Костов не спира да бележи! Левски вкара три на Дунав за едно полувреме

След почивката русенци започнаха да гледат по-смело към вратата на Митрев, предвид трите гола пасив. Все пак Кабрал можеше да вкара хеттрик в 59-ата минута, но стреля слабо в ръцете на Димитров, докато Мариан и Паулиньо очакваха подаване. Пред Иса се откриха две възможности, но първо топката излезе в аут, а след това Митрев се хвърли в краката му и изби. Ахмед Ахмедов и Бранимир Костадинов смениха Попадийн и Балджийки, които са юноши на Левски.

Публиката на Левски каза тежката си дума: Бездушна игра и “евтини” загуби няма да се толерират

Талантливият халф Илия Юруков смени Кабрал, който така се размина с първи хеттрик за клуба. Коконов стреля в аут при нов добър шанс за „драконите“. Най-големият пропуск направи Мариани в 77-ата минута, когато Костов го изведе отлично сам срещу вратарят. Халфът тръгна да прехвърля технично Димитров, но топката мина покрай дясната греда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ