Зографски с ново отлично представяне в Световната купа

владимир зографски

Българинът Владимир Зографски се класира на 15-о място в състезанието от Световната купа по ски-скок на голямата шанца в Нижний Тагил (Русия).

Зографски завърши с 225.4 точки. Той беше десети след първи опит от 129.5 метра, но при втория си скок не се справи добре и постигна само 119.5 метра, заради което падна с още пет места за крайното класиране. Победител стана норвежецът Йохан Андре Форфанг с 264.4 точки.

Форфанг, рекордьор на шанцата от миналия сезон със 141.5 метра, направи най-дългия скок в първия крък със 135.5 метра, но беше трети. Солиден втори от 129.0 метра, обаче, му донесе трета победа за Световната купа. Той изпревари само с 2 десети от точката Пьотр Жила (Полша), който постигна 133.0 и 131.0 метра.

Лидерът след първия скок Риою Кобаяши (Япония) завърши трети с 262.0 точки след опити от 134.0 и 130 метра.
Кобаяши, който има две победи през сезона досега, остана лидер в генералното класиране след четвърти пореден подиум от старта на кампанията с 320 точки. Носителят на Световната купа за миналия сезон Камил Стох от Полша, който днес завърши седми, е втори в общото подреждане с 226 точки, с точка пред третия Жила.

Зографски е 15-и с 56 точки. /БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ